Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 22. veljače 2021.

Datum objave: 22. veljače 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 25 osoba od čega je evidentiran 1 pozitivan slučaj na virus COVID-19 u Međimurskoj županija.
Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja. U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 119. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 40 825 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
U subotu, 20. veljače 2021. godine u Međimurskoj županiji uspješno je provedena prva akcija masovnog cijepljenja u okviru 2. faze cijepljenja prema Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj. Cijepljenje je započelo u 9:00 sati ujutro na 3 punkta, u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Pozvani građani odazvali su se prema planu, tako da su utrošene sve doze cjepiva (1095). Nisu zabilježene neželjene reakcije na cjepivo.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Stožer civilne zaštite Međimurske županije zahvaljuju svim dionicima te velike i značajne javno zdravstvene akcije na početku provedbe 2. faze cijepljenja u Međimurju. Cijepljenje je provodilo 11 liječničkih timova, koje su činili liječnici spec. epidemiolozi, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre, sanitarni inženjeri i tehničari, a na svim punktovima prisutni su bili timovi hitne medicinske pomoći, volonteri Crvenog križa i pripadnici vatrogasnih društava. Za uspješan tijek te vrlo zahtjevne akcije ključna je bila kvalitetna priprema mjesta za cijepljenje sa svom potrebnom opremom i podrškom. Hvala medijima koji su pridonijeli pravovremenom informiranju javnosti, kao i zaposlenicima Doma zdravlja i pozivnog centra koji su sudjelovali u pozivanju građana na cijepljenje. Prema planu, sljedećeg vikenda moći će se cijepiti više od 2000 građana.
Međimurska županija, trenutno jedina u Hrvatskoj, ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje. U funkciji je i pozivni centar Doma zdravlja na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content