Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijave za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika ili poljoprivrednice u 2021.!

Datum objave: 19. veljače 2021.

Ove će se godine u Republici Hrvatskoj održati šesti izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u 2021. godini. Izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede RHJutarnji list i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, uz podršku pokrovitelja Zagrebačke banke i Konzuma.
Na natječaj, koji je otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.
Odabir najboljeg, najinovativnijeg i najodrživijeg projekta provodi stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju kriterija upotrebe novog znanja, novih metoda ili novih oblika tehnologije, prijenosa inovacija te njihove održivosti.
Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Zagrebačka banka koja će najbolje sudionike nagraditi novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednika/cu natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasiranog/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika zastupnica Sunčana Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.
Zagrebačka banka osigurat će financijsku edukaciju mladim poljoprivrednicima te pomoć u ispunjavanju prijava za fondove Europske unije, dok će sponzor natječaja Konzum dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima.
Prijavnice su dostupne na mrežnoj stranici www. https://form.jotform.com/210121714286345 te na stranici zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak. Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte naj.poljoprivrednik@hanzamedia.hr. Imena dobitnika nagrade po izboru žirija bit će objavljena 5. svibnja 2021. na svečanosti u Zagrebu i portalu Jutarnjeg lista.
Najbolje iz Hrvatske predstaviti na europskoj razini
Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika. Tri ključne kategorije u kojima se mladi poljoprivrednici natječu su digitalni šampion u poljoprivredi (za usvajanje i širenje novih tehnologija ili inovativnih poljoprivrednih praksi), šampion ekološke održivosti u poljoprivredi (za usvajanje i primjenu najboljih praksi za očuvanje okoliša, korisnih za biološku raznolikost i očuvanje ekosustava) te šampion hrane u poljoprivredi (za plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ili primjenu poduzetničkih ideja u prehrambenom lancu).
Link sa detaljnim informacijama u nastavku:
Prijavite se za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu 2021.! - Sunčana Glavak (suncanaglavak.eu)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content