Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Građani Međimurja od danas mogu sami podnijeti zahtjev za cijepljenje protiv COVID-19

Datum objave: 9. veljače 2021.

U Međimurskoj županiji s današnjim danom cijepljeno je 3205 osoba, a interes za cijepljenjem raste te se do sada gotovo 6500 građana prijavilo za cijepljenje protiv virusa COVID-19.
Župan Posavec: Razmišljamo korak unaprijed kako bi zdravstvene usluge bile što dostupnije
Kako bi cijeli proces cijepljenja bio potpuno transparentan, kvalitetno organiziran i jasan te kako bi se pacijentima olakšala komunikacija s liječnicima i epidemiolozima,  Međimurska županija uspostavila je sustav organiziranja punktova, mobilnih timova i izrađivanje platforme, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec na konferenciji za medije povodom predstavlja internetske platforme putem koje građani mogu podnijeti zahtjev za cijepljenje: „Međimurje posljednjih tjedana ima relativno povoljnu epidemiološku situaciju, no i u ovom trenutku nastojimo razmišljati korak unaprijed te želimo naših građanima omogućiti dostupniju zdravstvenu skrb.“
Građani su do sada zahtjev za cijepljenjem mogli uputiti svojim liječnicima obiteljske medicine ili putem pozivnog centra koji je uspostavljen u Domu zdravlja Čakovec, a od danas mogu samostalno uputiti zahtjev pomoću posebno izrađene digitalne aplikacije za cijepljenje protiv COVID-19 u Međimurskoj županiji.
Internetska platforma predstavljena je u prostorima Doma zdravlja Čakovec, a ravnatelj dr.med. Branko Vrčić istaknuo je kako programsko rješenje služi za predaju zahtjeva, administriranje unosa i pregled podataka. Na taj se način omogućuje unos i pohrana zahtjeva za cijepljenje, filtriranje zahtjeva za cijepljenje prema različitim kriterijima, selekcije i kreiranje redoslijeda cijepljenja te mogućnost izrade potvrde o cijepljenju i eventualnih okolnosti zbog kojih do cijepljenja nije došlo.
Internetska platforma postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec
Aplikaciju je izradila tvrtka Infenso, poštujući sva prava Zakona o zaštiti osobnih podataka. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje.
Osobe koje žele podnijeti zahtjev za cijepljenje popunjavaju tražene podatke u formu zahtjeva koji je popraćen objašnjenjima i uputama. Korisnicima će za popunjavanje biti potrebna zdravstvena iskaznica jer su na njoj traženi podaci, dok se u zahtjev upisuje e-mail adresa ili, ako netko podnosi zahtjev za osobu koja nema e-mail, broj telefona na koji će osoba biti kontaktirana radi daljnjih obavijesti.
Osobe koje su se prijavile za cijepljenje kod svojih liječnika ili putem pozivnom centra mogu se ponovno prijaviti kroz platformu, a ravnatelj Vrčić pozvao je građane koji su informatički pismeniji da pomognu onima koji se ne služe ili ne posjeduju potrebnu informatičku opremu. Pojasnio je da pozivni centar za cijepljenje i dalje ostaje u funkciji, no zahvaljujući platformi omogućena je brza i efikasna komunikacija te filtriranje podatka što će znatno olakšati proces provođenja cijepljenja. Prema predviđanjima voditeljice Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo dr.med. Višnje Smilović druga faza cijepljenja, odnosno cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, započet će sredinom veljače te će se odvijati na nekoliko punktova, a o načinu i provođenju cijepljenja građani će biti detaljno obaviješteni.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content