Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija izdvojila gotovo 3 milijuna kuna za rekonstrukciju i uređenje prostora djelatnosti sanitetskog prijevoza te za nabavku novog vozila i opreme

Datum objave: 1. veljače 2021.

 
Čakovec, 1. veljače 2021. – S ciljem unapređenja zdravstvene usluge u Međimurskoj županiji, djelatnost sanitetskog prijevoza prenesena je iz Doma zdravlja Čakovec na Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, rekonstruirani su i uređeni prostori za djelatnost sanitetskog prijevoza i upravu ZHM-a, nabavljena je nova medicinska oprema i vozilo za djelatnost izvanbolničke hitne medicine.
Sanitetski prijevoz godišnje prijeđe gotovo 800 000 kilometara i obavlja prijevoz u svrhu pružanja medicinskih usluga za oko 25 000 nepokretnih i teško pokretnih pacijenata te za pacijente kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje ili nisu u mogućnosti doći do zdravstvene ustanove.
Primjer dobre suradnje među zdravstvenim ustanovama i s osnivačem Županijom
Nakon što su ishođene sve potrebne suglasnosti i rješenja Ministarstva zdravstva, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije preuzeo je 28 djelatnika saniteta, od čega 16 vozača i 12 medicinskih sestara. Logična je to organizacijska odluka i korak unaprijed za zdravstvene usluge u Međimurju, kako je istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr.med. Branko Vrčić, u sklopu kojeg se do sada obavljala djelatnost sanitetskog prijevoza.
Kako bi djelatnici sanitetskog prostora imali što bolje uvjete rada, rekonstruiran je i uređen prostor Paviljona 2 Županijske bolnice Čakovec, koji je zahvaljujući decentraliziranim sredstvima Međimurske županije u potpunosti obnovljen i prilagođen potrebama pacijenata i djelatnika. Radove vrijedne 1.847.926,88 kuna izvela je tvrtka TEAM građenje d.o.o iz Čakovca čiji je direktor Igor Hoblaj izrazio zadovoljstvo što su i u ova izazovna vremena radovi na zahtjevnom projektu odrađeni uspješno i unutar zadanog roka.
Osim djelatnika sanitetskog prijevoza, novouređene prostorije koristiti i uprava Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Odluka  o rekonstrukciji i uređenju prostora usvojena je iz organizacijskih i racionalnih razloga, kazala je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, dodavši da je rekonstrukcijom podruma, prizemlja i prvog kata Paviljona 2 postignuta veća iskoristivost i racionalnost te energetska učinkovitost.
Uz rekonstrukciju i uređenje prostora za djelatnost sanitetskog prijevoza, Međimurska županija nabavila je vozilo za djelatnost izvanbolničke hitne medicine vrijedno 610.872,50 kuna te je osigurala financijska sredstva za nabavku medicinske opreme za vozilo u iznosu od 372.785,45 kuna. Nabavljen je defibrilator, respirator, aspirator, profesionalne torbe za hitnu medicinsku pomoć, 2 vakuum madraca, 3 seta udlaga za imobilizaciju, 2 rasklopna nosila za pacijente i opremu za imobilizaciju djece (PEDI PAC). Ključeve novog vozila župan Međimurske županije Matija Posavec predao je predsjedniku Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.med. Dragi Starčeviću.
Iznimno nam je važno da zdravstvena usluga bude brza, pouzdana i kvalitetna te na taj način planiramo i ulažemo, a sva ova ulaganja u međimursko zdravstvo posljednjih godina itekako doprinose boljoj zdravstvenoj skrbi.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Međimurska županija sufinancira ispostave hitne medicinske pomoći u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi, čime je dobro organizirana i zaokružena usluga hitne medicine u Međimurju kako bi dostupnost usluge za građane bila što brža. Župan Posavec iskoristio je priliku da još jednom zahvali svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima zdravstvenog sektora u Međimurju što su, u izuzetno teškim okolnostima, naš zdravstveni sustav učinili žilavim i održivim.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content