Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje u pokretu - nastavljaju se pripreme za provođenje projekta Europske regije sporta za 2022. godinu

Datum objave: 28. siječnja 2021.

Nakon dodjele titule Europske regije sporta 2022. u studenom,  županu Matiji Posavcu uručena je zastava koja će se isticati na svim sportskim događanjima u Međimurskoj županiji naredne dvije godine.
Titulu je dodijelilo Udruženje europskih prijestolnica i gradova sportova ACES Europe, neprofitna udruge sa sjedištem u Bruxellesu, čime se omogućuje promocija Međimurke županije kao regije sporta, zdravlja i aktivnog odmora, a to potvrđuje i moto cijelog projekta Međimurje u pokretu – Međimurje on the move.
Sport i aktivni odmor  kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Međimurje je pozicionirano kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture.
Ambasador ove titule je srebrni olimpijac, Filip Ude, a u okviru titule bit će organizirane masovne sportske manifestacije s poznatim hrvatskim sportašima i biciklijade, promocije zdrave i autohtone prehrane u suradnji s lokalnim OPG-ovima. U vrtiće će se uvesti inovativan sportski program s ciljem uključivanja djece u kvalitetne sportske programe, sportskim udrugama i klubovima osigurat će se edukacije, a fokus će biti stavljen i na razvoj sportova na vodi čime će se iskoristiti potencijali rijeka Mure i Drave. Uza sve to, razvit će se aplikacija za pametne telefone koja će sadržavati popis sportske infrastrukture na području županije te najave sportskih događaja i manifestacija.
Projekt Međimurja kao Europske regije sporta predstavljen je državnim tajnicima Ministarstva turizma i sporta Sandri Herman i Tomislavu Družaku, pri čemu je dogovorena podrška Ministarstva Međimurskoj županiji vezana uz promociju i provođenje ovog iznimno važnog projekta.
Predstavljanju novog sportsko - turističkog projekta nazočili su i Josip Pavić, savjetnik ministrice Brnjac, Krešimir Šamija, voditelj službe za zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i informatizaciju u sportu, Maja Odrčić Mikulić, pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije, Nenad Ujlaki, stručni suradnik za sport, Mario Vukoja, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content