Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalna međimurska hiža Matulov grunt uskoro u novom ruhu

Datum objave: 20. siječnja 2021.

Međimurje će početkom proljeća biti bogatije za još jedan turistički sadržaj, Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu, koji će zaokružiti priču oko projekta Med dvemi vodami u sklopu kojeg su napravljene nove lokacije posjetiteljske infrastrukture zaštićene prirode Regionalnog parka Mura-Drava.
Projektom Med dvemi vodami u lipnju 2020. godine u Križovcu je otvoren Centar za posjetitelje kojeg je tijekom pola godine posjetilo nešto više od 1 000 posjetitelja uživo te 600-tinjak online. Otvorena je i eko-turistička poučna staza Svetomartinska Mura, pješačka i biciklistička staza uz Muru. Vrijednost projekta „Med dvemi vodami“ je 12 milijuna kuna, od čega se 84,9% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je rekonstrukcija i opremanje edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt vrijedno 1,5 milijuna kuna.
Projektna aktivnost obuhvatila je građevinske i zanatske radove rekonstrukcije tradicionalne obiteljske građevine, opremanje i pripremu multimedijalnog sadržaja. Glavni objekt bit će u funkciji prostora za istraživače, a služit će i kao prostor za stalni likovni postav o leptiru plavcu i području ekološke mreže u Međimurju. Radovi rekonstrukcije su završeni te predstoji uređenje vanjskog prostora i završni radovi pred samo otvorenje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content