Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 16. siječnja 2021.

Datum objave: 16. siječnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 162 osobe od čega su evidentirana 27 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 47 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 356. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35 634 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je jedan pozitivan slučaj.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 82 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 9 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 7 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
S obzirom na kontinuirani trend smanjenja broja oboljelih pacijenata i potrebe za hospitalizacijom više ne postoji potreba za mobilizacijom tercijarnog respiratornog centra jer su bolnički kapaciteti u ovome trenutku dovoljni za zbrinjavanje pozitivnih pacijenata na covid 19. Podsjetimo, u cilju održivosti zdravstvenog sustava u Međimurju, uspostavljene su dvije jedinice za zbrinjavanje pacijenata, tercijarni respiratorni centar i palijativni covid centar.
Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  mikrobiologija@zzjz-ck.hr. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content