Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski kuhari Amos Novak i Dario Rodeš dio su nesebične priče u Sisačko-moslavačkoj županiji

Datum objave: 11. siječnja 2021.

Nakon razornog potresa koji je krajem 2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju te ujedinio brojne građane diljem Hrvatske, ali i regije, i naše Međimurje ponovno je pokazalo veliko srce. U akciju pomoći građanima u područjima pogođenima potresom uključili su se mnogi pojedinci, udruge, tvrtke i institucije među kojima su i mladi međimurski kuhari Amos Novak i Dario Rodeš.
Ovaj kulinarski dvojac koji je uspješno završio Srednju školu Prelog iza sebe već ima zapažene rezultate. Početkom prošle godine sudjelovali su na najvećem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu – Kulinarskoj olimpijadi, na kojoj su osvojili sjajne brončane medalje, u konkurenciji više od 2500 kuhara i slastičara iz 70-ak zemalja svijeta. Na poziv Hrvatskog kulinarskog saveza odlučili su se pridružiti svojim kolegama u nesebičnoj akciji – kuhaju tople obroke za volontere. Nakon potresa tisuće ljudi pohitalo je u pomoć stradalima, a sve te ljude hrane kuhari dobrovoljci među kojima su Amos i Dario, ali i brojni Međimurci velika srca. 
Izvor: Index.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content