Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 4. siječnja 2021.

Datum objave: 4. siječnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je 27 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 89 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 474. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32 974 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 10 276 oboljelih COVID-19 osoba, a ukupno se oporavilo 9 607 osoba.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 82 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga nitko unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 8 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba s posljedicom COVID-19 virusa. U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 pozitivno je 5 liječnika i 5 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 2 medicinske sestre.
U Međimursku županiju stigla je druga pošiljka Pfizerovog cjepiva, a stiglo je ukupno 489 doza namijenjenih za cijepljenje najosjetljivijih osoba. Od toga, 337 doza namijenjeno je za cijepljenje korisnika domova za starije i nemoćne osobe, a 152 doze za zdravstvene djelatnike iz  Županijske bolnice Čakovec.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040/386-835, svakodnevno od 8:00 do 20:00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 040/372-372, koji je dostupan od 7:00 do 15:00 sati, a na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content