Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 3. siječnja 2021.

Datum objave: 3. siječnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 206 osoba od čega su evidentirana 34 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavila se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 545. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32 968 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 8 osoba, dok je brzim antigenskim testovima evidentiran 1 pozitivan slučaj.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 88 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 15 hospitalizirano unutar 24 sata, dok su otpuštena 3 pacijenta. U palijativnom Covid centru smješteno je 5 pacijenata, a njih 83 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 8 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 86 godina i muška osoba stara 58 godina. U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivno je 4 liječnika i 9 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 4 medicinskih sestara.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content