Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno priopćenje Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 28. ponedjeljak 2020. godine

Datum objave: 28. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je 15 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 79 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 766. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo MŽ uzeto 31 706 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 111 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 11 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 10 pacijenata, u palijativnom Covid centru smješteno je 14 pacijenata, a njih 87 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 15 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 82 godine s dodatnim teškim pridruženim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 je pozitivna su 2 liječnika i 19 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika i 4 medicinskih sestara.
Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno u Međimurju bilježimo 9 846 osobu pozitivnu na virus COVID-19, od kojih se 8 899 osoba oporavilo.
Tijekom dana nastavlja se cijepljenje zdravstvenih djelatnika i korisnika u četiri doma za starije i nemoćne osobe. Za Međimursku županiju u prvoj fazi osigurana su cjepiva za 445 osoba.  
Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  mikrobiologija@zzjz-ck.hr. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040/386-835, svakodnevno od 8:00 do 20:00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content