Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 26. prosinca 2020.

Datum objave: 26. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirano je 9 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 106 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 853. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31 538 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 123 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 6 hospitalizirano unutar 24 sata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 8 pacijenata, u palijativnom Covid centru smješteno je 14 pacijenata, a njih 101 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 12 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 78 i 76 godina s pridruženim dodatnim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivno je 3 liječnika i 25 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika i jedna medicinska sestra.
Prve doze cjepiva, njih 410, dolaze u Međimursku županiju sutra, 27. 12. 2020. kada će i početi cijepljenje. Prve doze cjepiva  primit će prioritetne skupine, a to su korisnici domova za starije i nemoćne osobe i zdravstveni djelatnici Županijske bolnice Čakovec i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. U poslijepodnevnim satima počet će cijepljenje prvih zdravstvenih djelatnika u Županijskoj bolnici Čakovec i u Domu za starije i nemoćne u Čakovcu, a u ponedjeljak 28. 12. cijepljenje će se nastaviti u drugim većim domovima prema odabiru i rasporedu koji je odredio Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a s obzirom na dane im upute. Najava dolaska drugog cjepiva je početak siječnja 2021. kada će se cijepiti ostali korisnici domova za starije i nemoćne osobe u Međimurskoj županiji, njihovi djelatnici, ostali zdravstveni djelatnici i svi drugi. S obzirom na to da je ovo najvažniji dio provedbe mjera u zaustavljanju epidemije COVID-19 cijepljenje će se odvijati u suradnji timova Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, „domskih“ liječnika i sestara te COVID mobilnog tima Doma zdravlja Čakovec.
Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  mikrobiologija@zzjz-ck.hr. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content