Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Terezija Golubić iz Kotoribe i Udruga za sindrom Down Međimurske županije najvolonteri Međimurja u 2020. godini

Datum objave: 23. prosinca 2020.

Svake godine pred blagdan Božića uručuje se Županijska nagrada za volontiranje kako bi se pružilo priznanje volonterima i potaknulo ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti. Ove godine, zbog je epidemioloških razloga izostala tradicionalna svečanost, no osobito je važno istaknuti osobe koje svojim angažmanom, velikim srcem i energijom pomažu potrebitima i doprinose cijeloj zajednici.
Župan Međimurske županije Matija Posavec susreo se s ovogodišnjim dobitnicima priznanja za najvolontere želeći im tako čestitati na njihovom predanom radu, humanosti i pomoći našim sugrađanima u godini koja je bila itekako izazovna.
U 2020. godini najviše su volontirali volonteri Crvenog križa i Caritasa u pomoći starijim osobama, onima koji žive sami, bolesnima i drugima. Međimurska županija podupire rad i aktivnosti Volonterskog ureda Međimurja, a uz njih, organizacije volontiranja su udruge, škole, Crveni križ, Caritas i druge ustanove koje imaju korporativno volontiranje. Cilj nagrade je istaknuti i javno priznati volonterski doprinos pojedinca, udruge, institucije i poduzeća koji svojim volonterskim angažmanom nesebično doprinose boljem životu korisnika volontiranja te ujedno i cjelokupnoj zajednici, posebno je to važno u vrijeme epidemije, kada neki ljudi ovise o pomoći drugih.
Najvolonterka Međimurja u 2020. godini je Terezija Golubić čiji je volonterski doprinos prepoznao „Caritas župe“ Kotoriba koji ju je i prijavio na natječaj. Terezija Golubić volontira već godinama te mnogi kažu za nju da je velika humanitarka, žena s ogromnim srcem i „dobra duša“ Kotoribe. Terezija s ostalim članicama prvo prikuplja hranu i odjeću, a onda sjeda u kombi i ide od kuće do kuće. Uvijek je na usluzi kada je čovjeku najteže, kada treba nekome počistiti kuću, donijeti drva, upaliti vatru u peći, otići u ljekarnu i trgovinu, tako je bilo i cijele ove godine kada su zbog epidemije mnogi morali biti u svojim kućama, poručuju iz Caritas župe Kotoriba.
Najbolja volonterska organizacija Međimurske županiji u 2020. godini je Udruga za sindrom Down Međimurske županije. Volonteri pružaju podršku i osposobljavanje svim osoba s Down sindromom kao i njihovim obiteljima. Bez volontera udruga ne bi mogla funkcionirati. Volonteri se kontinuirano educiraju i uključuju u stalne akcije i projekte same udruge. Udruga organizira sljedeće aktivnosti: vježbaonica Udruge za sindrom Down, kreativne radionice za djecu, grupno plivanje za djecu, promociju kalendara „Velike i male zvijezde“, obilježavanje olimpijskog dana, slavlje rođendana djece.
Nominirani volonteri i organizacije volontiranja zaslužili su priznanje za svoj izniman volonterski doprinos zajednici, među njima i Anamarija Novak, volonterka Udruge za sindrom Down, Dalibor Klobučarić, volonter Udruge slijepih Međimurske županije, Domagoj Lisjak, volonter Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i Tanja Milinović, volonterka Volonterskog centra „Za zajednicu“.
Županijska nagrada za volontiranje dodjeljuje se u dvije kategorije: najbolji volonter/ka i najbolja organizacija volontiranja Međimurske županije. Najboljoj volonterki Međimurske županije uručuje se i prijelazna nagrada „Najveće srce Međimurja“ koje je izradio Srećko Radek. Najvolonterka Međimurja će ponosno nositi titulu Najvećeg srca Međimurja kroz cijelu godinu te će nakon odabira najvolontera/ke za 2021. godinu, nagradu proslijediti dalje. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content