Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 23. prosinca 2020.

Datum objave: 23. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 445 osoba od čega su evidentirana 187 pozitivna slučaja na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 155 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 050. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31 016 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 5 pozitivna slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 5 osoba. Iz drugih županija je prijavljeno da je PCR-om dokazan pozitivan slučaj na COVID 19 kod 3 osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 133 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 7 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 11 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 12 pacijenata, u palijativnom Covid centru smješteno je 12 pacijenata, a njih 109 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 17 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 72 godine. U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivno je 4 liječnika i 30 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika i 5 medicinskih sestara.
Danas, 23.prosinca 2020.godine je na snagu stupila odluka o ograničavanju kretanja između županija. Stožer civilne zaštite Međimurske županije od jučer u 8 ujutro do danas u 5 ujutro obradio je preko četiri tisuće zahtjeva građana za izdavanje e-propusnica. Oko 75% zahtjeva odnosi se na putovanja na posao, oko 15% za pružanje medicinske skrbi tj. ranije dogovorene medicinske preglede te oko 10% za ostale potrebe, najviše o brizi za starije i nemoćne članove obitelji. Djelatnici Međimurske županije će tijekom narednih dana, neovisno o blagdanima, obrađivati sve pristigle zahtjeve. Kako bi se ubrzao cijeli proces izdavanja i kontrole zahtjeva, građani kojima je neophodna propusnica moraju priložiti u zahtjevu sve podatke (ime, prezime, adresu, OIB) i dokaz o potrebi napuštanja županije. (potvrda poslodavca, potvrda liječnika….)
Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  mikrobiologija@zzjz-ck.hr. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content