Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan četvrti Dan karijera na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Datum objave: 18. prosinca 2020.

Četvrtu godinu za redom održao se Dan karijera na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, koji je s obzirom na epidemiološku situaciju održan online. Samom otvorenju prisustvovali su državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, župan Međimurske županije Matija Posavec i dekan Međimurskog Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan.
Dan karijera namijenjen je povezivanju studenata i poslodavaca, ali i učenicima završnih razreda srednjih škola koji razmišljaju o daljnjem školovanju ili zapošljavanju. Panel je okupio poduzetnike i predstavnike javnih institucija, a tvrtke su predstavile svoje djelatnosti i prilike, kao i način provedbe studentske prakse, ali i mogućnost zaposlenja nakon završenog školovanja.
Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako je Dan karijera odlična točka polazišta za povezivanje studenata i poslodavaca, kao i za sudjelovanje na radionicama gdje će studenti moći iz prve ruke saznati novosti s tržišta rada. Gospodarstvo je tema koja je često u javnosti, a ovdje je vidimo u praktičnom obliku.
Dan karijera podržao je i Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak koji je naglasio važnost glavne teme – održivost, s obzirom da je i samo veleučilište svojim studentskim programima usmjereno u to područje: „Prekrasno je vidjeti ambiciju, ali i razvijenost socijalne osjetljivosti kroz stipendije i pomoć onima kojima je potrebna kako bi studirali i razvijali se. Posebno me veseli što povezujete gospodarstvo i obrazovanje.“ Zainteresirani učenici i studenti imali su priliku sudjelovati u panelima i radionicama te slušati predavanja profesora i vanjskih suradnika MEV-a iz područja gospodarstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content