Međimurje Europska regija sporta za 2022.
-0.4 °C
1022.0 hPa
81 %

Dnevno priopćenje Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 17. prosinca 2020. godine

Datum objave: 17. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda, PCR metodom testirane su 302 osobe od čega je evidentirano 119 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 142 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 470. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 29 181 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod 6 osoba, dok je iz drugih županija javljena informacija o jednom pozitivnom slučaju osobe s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 8 939 osoba pozitivnih na COVID-19, a ukupno se oporavilo 7 323 osoba.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 154 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 16 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 7 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 17 pacijenata, u palijativnom covid centru smješteno je 5 pacijenata, a njih 132 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 13 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su 3 osobe s posljedicom COVID-19 virusa, ženska osoba stara 83 godine i dvije muške osobe stare 64 godine, svi s teškim dodatnim kroničnim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 je pozitivno je 14 liječnika, 39 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika i 12 medicinskih sestara.
Svi građani koji su se dužni testirati prije odlaska u inozemstvo svoju najavu testiranja mogu izvršiti na broju 040/386-841. Prijave se kontinuirano zaprimaju i ažurno se odgovara na upućene mailove. Mail adresa je mikrobiologija@zzjz-ck.hr. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040/386-835, svakodnevno od 8:00 do 20:00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 040/372-372, koji je dostupan od 7:00 do 15:00 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 20. siječnja 2022. - U Međimurju velik broj pozitivnih nalaza, no značajno smanjen broj hospitaliziranih osoba zahvaljujući procijepljenosti od gotovo 70%
Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji – za 61 učenika s teškoćama u razvoju osigurano je 58 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika
JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za imenovanje članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Međimurskoj županiji
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 19. siječnja 2022. - Ove subote cijepljenje bez najave u Murskom Središću
Nazire se vizura budućeg Biciklističkog info centra s vidikovcem na Mađerkin bregu
POZIVNI NATJEČAJ za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade «Zrinski» Međimurske županije za 2021. godinu
Međimurska županija u 2021. godini za poljoprivredu izdvojila gotovo 4 milijuna, od toga 1,7 milijuna za potpore male vrijednosti poljoprivrednicima
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 18. siječnja 2022.
POZIV na uvid ELABORAT GOSPODARENJA OTPADOM - AB METAL PROMET d.o.o. Belica
Međimurski vrtićanci i školarci imat će priliku od najranije dobi istraživati i promišljati o STEM-u kroz europski projekt vrijedan 3 milijuna kuna