Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 11. prosinca 2020.

Datum objave: 11. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 359 osoba od čega je evidentirano 181 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 195 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 750. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 27 422 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 3 pozitivnih slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 19 osoba.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 141 pacijent pozitivan na virus COVID 19, od toga je njih 18 hospitalizirano unutar 24 sata, dok su otpuštena 4 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 18 pacijenata, a njih 123 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 12 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su 4 osobe sa posljedicom COVID 19 virusa, muške osobe stare 83, 78 i 74  godina, i ženska osoba stara 89 godina, svi sa brojnim dodatnim kroničnim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivno je 14 liječnika, 44 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika i 12 medicinskih sestara.
Međimurska županija ušla je u projekt provođenja brzih antigenskih testova. Testovi se provode u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi te kod drugih pružatelja socijalnih usluga, a uključit će se i obiteljski domovi, kao i poslodavci. Ciljevi projekta testiranja brzim antigenskim testovima su postavljanje dijagnoze osobama sa simptomima te otkrivanje pozitivnih osoba bez simptoma, a koji mogu biti izvor infekcije za druge. U socijalnim ustanovama testovi su namijenjeni za testiranje korisnika i zaposlenika. Do sada je socijalnim ustanovama podijeljeno 2750 komada brzih testova, a očekuje se još 3000. O svakom pozitivnom nalazu bez odgode obavijestit će se nadležnog liječnika obiteljske medicine ili epidemiološku službu što se smatra ključnim u kontroli i suzbijanju epidemije što će uvelike olakšati život i organizaciju rada u sustavu socijalne skrbi.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 372-372, koji je dostupan od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content