Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zaklada Mikec studentima dodijelila 50 stipendija vrijednih 700 000 kuna

Datum objave: 3. prosinca 2020.

Osnovana 2016. godine, Zaklada Mikec već pet godina uspješno pomaže nadarenim učenicima i studentima s područja Međimurske županije. U akademskoj godini 2020./2021. dodijelit će čak 50 stipendija u iznosu od 1100 kuna mjesečno, kako bi financijski olakšali obrazovni put i potaknuli mlade generacije da što više ulažu u znanje.
Zakladu Mikec osnovao je Antun Mikec, koji ujedno i osigurava sva sredstva za rad Zaklade, a ove je godine za stipendije predviđeno 700 000 kuna. Temeljem pristiglih prijava i kriterija među kojima su prosjek ocjena, preporuke, socijalno stanje te deficitarnost zanimanja s obzirom na tržište rada, Zakladna uprava dodjeljuje stipendije za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine. Do sada je kroz rad Zaklade Mikec dodijeljeno 210 stipendija, a podršku Zakladi od samog početka daje župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je ujedno i član Zakladne uprave uz predsjednika Uprave Nevena Mikeca, gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, prof.dr.sc. Miju Bergovca, mons. prof. dr. Juraja Kolarića i vlč. Antuna Hoblaja.
Međimurska županija u samom je vrhu Hrvatske po izdvajanjima u obrazovanje, kroz kapitalne projekte, energetske obnove i dogradnje škola i školskih dvorana, ali i brojnim stipendijama i potporama, među kojima je Zaklada Mikec. „Zahvaljujući velikom srcu pojedinaca, kao što je obitelj Mikec, koja je odlučila direktno uložiti u svoju zajednicu, zajedno stvaramo županiju znanja. Ulaganje u mlade i u njihovo obrazovanje je najbolja investicija.“, poručuje župan Posavec te zahvaljuje obitelji Mikec što nagrađuju izvrsnost i pomažu mladima slabijeg imovinskog stanja.
Fotografije: Arhiva Međimurske županije

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content