Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 02. prosinca 2020.

Datum objave: 2. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 534 osoba od čega je evidentirano 305 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 173 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 581. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 24 069 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 8 pozitivnih slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama, dok je na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticiran COVID 19 kod 18 osoba. Iz drugih županija prijavljeno je da je PCR testom dokazan virus Covid 19 kod 4 osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, također, bez podatka o ukupnom broju testiranja takvih slučajeva.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo     6 329 oboljele COVID 19 osobe, a ukupno se oporavilo 4 658 osoba.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 110 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 17 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 12 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su 2 osobe sa posljedicom COVID 19 virusa, muška stara 66 godine i ženska osoba stara 78 godina, sa dodatnim kroničnim bolestima.
U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 7 liječnika, 12 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 13 medicinskih sestara.
U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 85%, popunjenost kapaciteta tercijarnog respiratornog centra je 0%.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uspostavio je novu e-mail adresu  zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Na taj se način želi olakšati ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite, zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 372-372, koji je dostupan od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content