Međimurje Europska regija sporta za 2022.
-1.0 °C
1020.0 hPa
68 %

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 02. prosinca 2020.

Datum objave: 2. prosinca 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 534 osoba od čega je evidentirano 305 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 173 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 581. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 24 069 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 8 pozitivnih slučaja. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama, dok je na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticiran COVID 19 kod 18 osoba. Iz drugih županija prijavljeno je da je PCR testom dokazan virus Covid 19 kod 4 osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, također, bez podatka o ukupnom broju testiranja takvih slučajeva.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo     6 329 oboljele COVID 19 osobe, a ukupno se oporavilo 4 658 osoba.
Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 110 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 17 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 12 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminule su 2 osobe sa posljedicom COVID 19 virusa, muška stara 66 godine i ženska osoba stara 78 godina, sa dodatnim kroničnim bolestima.
U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 7 liječnika, 12 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 13 medicinskih sestara.
U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 85%, popunjenost kapaciteta tercijarnog respiratornog centra je 0%.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uspostavio je novu e-mail adresu  zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Na taj se način želi olakšati ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite, zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 372-372, koji je dostupan od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 20. siječnja 2022. - U Međimurju velik broj pozitivnih nalaza, no značajno smanjen broj hospitaliziranih osoba zahvaljujući procijepljenosti od gotovo 70%
Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji – za 61 učenika s teškoćama u razvoju osigurano je 58 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika
JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za imenovanje članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Međimurskoj županiji
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 19. siječnja 2022. - Ove subote cijepljenje bez najave u Murskom Središću
Nazire se vizura budućeg Biciklističkog info centra s vidikovcem na Mađerkin bregu
POZIVNI NATJEČAJ za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade «Zrinski» Međimurske županije za 2021. godinu
Međimurska županija u 2021. godini za poljoprivredu izdvojila gotovo 4 milijuna, od toga 1,7 milijuna za potpore male vrijednosti poljoprivrednicima
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 18. siječnja 2022.
POZIV na uvid ELABORAT GOSPODARENJA OTPADOM - AB METAL PROMET d.o.o. Belica
Međimurski vrtićanci i školarci imat će priliku od najranije dobi istraživati i promišljati o STEM-u kroz europski projekt vrijedan 3 milijuna kuna