Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radovi na održavanju željezničke pruge - OBAVIJEST

Datum objave: 25. studenoga 2020.

Zbog radova na održavanju željeznička pruga za međunarodni promet M501 DG – Čakovec – Kotoriba – DG bit će zatvorena za promet između kolodvora Čakovec i Mala Subotica od 11. do 13. studenoga, od 19. do 20. studenoga te od 25. do 27. studenoga od 7.20 do 14.35 sati. Također, u dane vikenda 14. i 15. studenoga te 21. i 22. studenoga pruga će biti zatvorena za promet od 7.20 do 19.20 sati.
U tim razdobljima putnike će na relacijama Čakovec – Kotoriba i obratno, Čakovec – Mala Subotica i obratno te Kotoriba – Varaždin umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture, gdje su objavljene i informacije o mjestima zaustavljanja zamjenskih autobusa.
Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja.
Tijekom izvođenja radova uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) Štefanec, Belica i Mala Subotica bit će izvan funkcije regulacije prometa.
ŽCP Belica i Mala Subotica će se po završetku zatvora pruge uključivati u regulaciju prometa, dok se ŽCP Štefanec smatra neosiguranim (polubranici su zaključani u gornjem položaju, a cestovni signali isključeni) do završetka radova.
Radovi na ŽCP-u Čakovec-Buzovec završeni su pa je spomenuti prijelaz uključen u funkciju regulacije prometa.
Napominjemo da u vrijeme kad su uređaji za osiguranje ŽCP-a izvan funkcije sigurnost željezničkog i cestovnog prometa nije ugrožena jer kada željezničko-cestovni prijelaz nije u funkciji promet teče prema članku 129. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (Pravilnik RH-5; NN 107/2016), kojim je predviđeno postupanje u iznimnim situacijama, i to na sljedeći način: „strojovođa prije nailaska na ŽCP osiguran uređajem mora zaustaviti vlak, signalnim znakom „Pazi“, odnosno sirenom vučnog vozila upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko ŽCP-a, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP-a te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom“.
Radovi na održavanju započeli su 12. rujna 2020., a rok njihova završetka je 31. prosinca 2020.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content