Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 14.studenoga 2020.

Datum objave: 14. studenoga 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata uzeta su 342 uzorka, od čega je evidentirano 146 slučaja pozitivnih na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 99 osoba. Do sada je ukupno uzeto  18 213 uzorka. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je  1 302. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno se oporavilo 2 054 osoba.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 81 pacijent pozitivan na virus COVID 19, od toga je njih deset hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 9 pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba, muška osoba stara 61 godinu, sa dodatnim bolestima.
U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 5 liječnika, 14 medicinskih sestara i 1 farmaceutski tehničar. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 12 medicinskih sestara i 1 bolničar.
Zbog aktualne epidemiološke slike, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove mjere za Međimursku i Bjelovarsko bilogorsku županiju, a koje se odnose na radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 22 sata, izuzev svadbenih svečanosti kada mogu biti otvoreni do 24 sata. Također se dala preporuka da se ne organiziraju turistička putovanja i drugi izleti autobusa u kojima dolazi do kontakta većeg broja osoba te da se izbjegava organizacija kulturno umjetničkih programa na kojima se očekuje dolazak većeg broja osoba.
Zbog spomenutih mjera koje su na snazi iduća dva tjedna, od ponedjeljka, 16.studenoga do ponedjeljka, 30.studenoga, Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na učenike srednjih škola koji koriste autobusni i željeznički prijevoz da vode računa o nošenju zaštitnih maski u javnom prijevozu.
S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednoj Sloveniji i Austriji ne preporučuje se putovanje u te zemlje ako nema prijeke potrebe. Austrija će tijekom vikenda objaviti nove strože mjere pa molimo građane koji rade na području Austrije da prate medijska izvješća.
Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content