Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski maturanti najbolje rješili državnu maturu

Datum objave: 3. studenoga 2020.

Učenici međimurskih srednjih škola ostvarili su najbolji rezultat na državnoj maturi u školskoj godini 2019./2020., prema podacima koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji obuhvaćaju rezultate postignute u 393 škole diljem Hrvatske, odnosno rezultate mature za 26 509 učenika.
Na razini Hrvatske, učenici su ostvarili prosječnu ocjenu 3,33 na A razini obveznih predmeta, dok je ocjena koju su ostvarili učenici u Međimurskoj županiji najbolja i viša od državnog prosjeka - 3,42.
Učenici koji su polagali obvezne predmete na B razini, ostvarili su prosječnu ocjenu od 2,68, a najbolju prosječnu ocjenu ponovno su ostvarili naši učenici - 2,89.
Promatramo li samo uspjeh učenika po obveznim predmetima, međimurski učenici postigli su najbolje rezultate u engleskom jeziku na obje razine.
U školskoj godini 2019./2020. u sedam međimurskih srednjih škola državnu maturu polagalo je 662 učenika koji su pohađali 26 srednjoškolskih programa. Podsjetimo, među 105 ispita koji su riješeni sa stopostotnom točnošću, 4 su iz međimurskih srednjih škola.  Ivan Mikec i Borna Kadežabek iz Tehničke škole Čakovec te Dino Jakupak i Matej Hanžeković iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvarili su stopostotni rezultat iz Engleskog jezika, a učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Dina Žužul najbolje u državi riješila je A razinu Njemačkog, sa samo jednom greškom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content