Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 30. listopada 2020.

Datum objave: 30. listopada 2020.

Današnji trend povećanja broja oboljelih u Republici Hrvatskoj prati i Međimurska županija. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 303 osoba od čega je evidentirano 123 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata ozdravile su 63 osobe. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 897 osoba. Do sada je ukupno uzeto  13 002 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID 19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 40%.
U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je otpušteno 6 pacijenta, primljeno je novih 14 pacijenata te su, u ovom trenutku, hospitalizirana 43 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru. Evidentirana je i jedna preminula osoba, pozitivna na COVID 19, starosti 92 godine. U zdravstvenom sustavu na korona virus su pozitivna 2 liječnika i 10 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi 3 liječnika i 11 medicinskih sestara.
Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane obavezno nošenje maski na mjestima gdje se okuplja više ljudi, kao i obavezno korištenje maski na grobljima u narednim danima.
U Zavodu za javno zdravstvo otvara se call centar i posebna služba za komunikaciju s osobama koje su pozitivne ili u samoizolaciji. S obzirom na to da narednih nekoliko dana neće biti nastave, posebno se apelira na disciplinu učenika.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. upozorava kako unatoč svim naporima zdravstvene i drugih suradnih struka u kontroli epidemije, trenutačna epidemiološka situacija u Međimurju nije povoljna. Broj osoba zaraženim virusom COVID-19 te incidencija posljednjih 14 dana, uz sve druge čimbenike u širenju zaraze, ukazuju na njegovo širenje, što je velikim dijelom odraz  popuštanja discipline i opreza kod našeg stanovništva, inače poznatog po izuzetno odgovornom ponašanju od samog početka epidemije. Stoga vas ponovo pozivamo na savjesno pridržavanje uputa za prevenciju i sprečavanje širenja ove bolesti. Molimo vas da i vi svojim odgovornim ponašanjem doprinesete smanjivanju širenja ovog virusa, koji je za neke naše stanovnike iznimno opasan s mogućim najtežim posljedicama po njihovo zdravlje i život. Uz dobro poznate mjere nošenja maske, fizičke distance te redovite higijene ruku pozivamo sve stanovnike Međimurja na suradnju, solidarnost i odgovornost.  Bez zajedničkog djelovanja u kontroli virusa, nećemo moći obuzdati epidemiju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content