Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 29. listopada 2020.

Datum objave: 29. listopada 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je čak 388 osoba od čega je evidentirano 167 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata ozdravilo je 35 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 966 osoba. Do sada je ukupno uzeto  12 697 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID 19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 43,04%.
U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je otpušteno devet pacijenta, primljeno je novih sedam pacijenata te je, u ovom trenutku, hospitalizirano 35 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se troje pacijenata nalazi na respiratoru. Od ukupnog broja evidentiranih osoba pozitivnih na virus COVID 19, koji je 1347, hospitalizirane su bile 63 osobe što je 4,97% osoba, dok je 95,03% osoba virus prebolio bez ili sa vrlo blagim simptomima. Postotak preminulih osoba sa COVID 19 virusom u odnosu na ukupni broj pozitivnih je 0,15%.
U zdravstvenom sustavu na korona virus su pozitivna 4 liječnika i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi jedan liječnik i 10 medicinskih sestara.
Nakon što je epidemiološka služba propisala mjere samoizolacije za 26% učenika, Gospodarska škola Čakovec od danas, 29.listopada, prelazi na održavanje nastave po modelu „C“ (online).
U odnosu na Republiku Hrvatsku, udio Međimurske županije je 6% od ukupnog broja novih slučajeva,  5,17% od ukupnog broja aktivnih slučajeva, 3,55% pacijenata je na bolničkom liječenju, 4,22% pacijenata na respiratoru. Testirano je 4% od ukupnog broja testiranja u Hrvatskoj.
Stožer Civilne zaštite Međimurske županije poziva građane da, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana, groblja posjete tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski na grobljima. Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.
Hrvatski Zavod za javno zdravstvo objavio je nove kriterije za testiranje, prekid izolacije i karantenu prema kojima se samoizolacija skraćuje s dva tjedna na 10 dana. Kriteriji se mogu naći na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Kriteriji-za-testiranje-na-SARS-CoV-2-prekid-izolacije-i-karantene-ver-4.pdf
Dom zdravlja Čakovec uspostavio je call centar na broju 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno pridržavanje mjera, nošenje maski i održavanje fizičke distance. Unatoč trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanjem spomenutih mjera i vlastitom odgovornošću možemo smanjiti broj pozitivnih osoba na virus COVID 19 u narednim danima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content