Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju osjetni pad broja zaraženih virusom COVID 19.

Datum objave: 26. listopada 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo MŽ danas je 13 novih slučajeva oboljenja u Međimurskoj županiji.  Testirano je 229 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 1173 osoba. Do sada je ukupno uzeto  11 966 uzorka.
U Županijskoj bolnici Čakovec, u ovom trenutku, hospitalizirana su 32 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih je još uvijek jedna osoba na respiratoru.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije jutros je održao sastanak sa predstavnicima sportskih udruga i klubova na kojem je dogovorena zajednička suradnja vezana uz sprječavanje širenja virusa COVID 19. Predstavnici zajednica sportova i sportskih udruga i klubova vodit će računa o poštivanju svih epidemioloških mjera i maksimalno pojačati kontrolu vezanu uz poštivanje uputa i mjera koje je donio Nacionalni Stožer civilne zaštite RH, između ostalog, da se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja. Zajednički cilj je senzibilizirati sve dionike društvenog života kako bi u narednim danima smanjili broj oboljelih osoba virusom COVID 19.
Dom zdravlja Čakovec uspostavio je call centar na broju 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz novonastalu situaciju. Također, građani mogu nazvati Upravni odjel Međimurske županije na telefone 374-064 ili 374-035 za sva ostala pitanja.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno pridržavanje mjera, nošenje maski i održavanje fizičke distance. Unatoč trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanjem spomenutih mjera i vlastitom odgovornošću možemo smanjiti broj pozitivnih osoba na virus COVID 19 u narednim danima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content