Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Muzej Međimurja nositelj posebnog priznanja Hrvatskog muzejskog društva za pedagoško edukacijske programe

Datum objave: 21. listopada 2020.

U prostorima Muzejsko informativnog centra upriličeno je predstavljanje vrijednog priznanja Hrvatskog muzejskog društva dodijeljenog Muzeju Međimurja u kategoriji pedagoško-edukacijskog programa. Projekt „Muzej za pogled 2019.“ prepoznat je kao jedinstven u muzejskog struci zbog rada sa specifičnom publikom, kojom se, do sada, muzeji u Hrvatskoj nisu odvažili raditi.
Projekt je nastao suradnjom Muzeja, udruge za autizam „Pogled“ i Psihologijskog centra Čakovec. Koncept projekt i pripremu likovnih radionica osmislila je Erika Nađ-Jerković, uz suradnju kliničke psihologinje dr.sc. Jelene Klinčević koja je izradila nacrt operativne koordinacije s djecom i Udrugom Pogled iz Nedelišća kao i psihološki monitoring i moderaciju radionica, a suradnik na projektu bio je fotograf Marko Vučenik koji je autor završne izložbe fotografija.
„Zahvaljujući entuzijazmu i želji naših autorica kojima su prepreke profesionalni izazovi, i udruzi Pogled koja je prepoznala namjeru Muzeja da učini socijalni pomak u razumijevaju i prihvaćanju ove ranjive skupine, nastao je projekt Muzej za pogled koji je svoje najveće priznanje dobio na Svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatskog muzejskog društva. To je veliki uspjeh na nacionalnoj razini u muzejskoj struci“ - rekla je Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec.
Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je i čestitao svima uključenima u projekt istaknuvši kako sa djecom s autizmom postoji opasnost njihove socijalne isključenosti zbog čega je važno uključivanje svih institucija i lokalne zajednice. Međimurje je svakako primjer dobre prakse kojom pokazuje visoku socijalnu osjetljivost kroz rad i podršku ranjivijim skupinama našeg društva. Projekt je podržao Grad Čakovec čiji je pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću David Vugrinec rekao kako želi da on bude smjer i pokazatelj ostalim udrugama kako osmisliti dobar i funkcionalan projekt.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content