Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 18. listopada 2020.

Datum objave: 18. listopada 2020.

Epidemiolozi prodor virusa u Dom za starije stavili pod kontrolu.
Od jučer uzetih, neobrađenih 298 uzoraka, 38 nalaza je pozitivno i tri pozitivna nalaza za osobe izvan Međimurske županije.
Danas do 11 sati uzeto je 158 uzoraka od čega je 51 nalaza negativno, a 107 je u obradi.
Trenutno je 254 aktivan slučaj pozitivnih na virus COVID 19  –  15 osoba se oporavilo, za 36 osoba još traje epidemiološki nadzor, 57 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 142 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 18 osoba iz ustanove za starije i nemoćne osobe (korisnici i djelatnici) te 1 osoba s prebivalištem u Međimurskoj, a s boravištem u drugoj županiji.
 
Do sada je ukupno testirano 9972 osoba.  Trenutno  je 1073  osobe u samoizolaciji (pozitivni na virus COVID 19  i njihovi kontakti), no nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju.
S obzirom na povećanje broja osoba pozitivnih na COVID 19 virus,  Stožer CZ Međimurske županije apelira na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjere, posebno nošenje zaštitnih ili medicinskih maski, fizičku distancu te izbjegavanje svih okupljanja s većim brojem ljudi. Budimo odgovorni i solidarni – pridržavanjem mjera štitimo sebe i sve s kojima smo u kontaktu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content