Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 11. listopada 2020.

Datum objave: 11. listopada 2020.

Posljednjih nekoliko dana u Međimurskoj županiji povećan je broj slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus. U najvećem broju riječ je o kontaktima ranije pozitivnih kojima je bila određena mjera samoizolacije i nema razloga za zabrinutost. Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane da i nadalje dosljedno poštuju sve propisane mjere, a oni koji su pozitivni i kojima je određena mjera samoizolacije da evidentiraju osobe s kojima su dolazili u bliski kontakt kako bi se, u slučaju potrebe ti isti kontakti mogli lakše obuhvatiti i tako spriječiti daljnji prijenos virusa.
U posljednja 24 sata, od jučer uzetih, neobrađenih 155 uzorka, 24 je novopozitivnih na COVID 19 virus. Svi su bez ili s vrlo blagim simptomima te su na kućnom oporavku. Na bolničkom liječenju je 10 osoba i nitko nije na respiratoru. Trenutno je 119 aktivnih slučajeva pozitivnih na COVID 19 virus, 6 osoba se oporavilo, 34 osobe nepoznate epidemiološke anamneze, 84 osobe koje su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ. Do sada je ukupno testirano 8418 osoba. Trenutno je 727 osoba u samoizolaciji. Dolaskom hladnijeg vremena, sezone gripe i prehlade, Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno poštivanje svih propisanih mjera HZJZ, povećanje mjera osobne zaštite kao što je nošenje zaštitnih maski, higijena ruku te držanje fizičke distance.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content