Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Privodi se kraju još jedan uspješan projekt Udruge slijepih Međimurske županije

Datum objave: 9. listopada 2020.

Udruga slijepih Međimurske županije nositelj je još jednog hvalevrijednog projekta pod nazivom „Korak Prema Uspjehu“ čiji je dugoročni cilj pridonijeti socijalnoj uključenosti slijepih i slabovidnih osoba na tržištu rada u Hrvatskoj te poboljšati njihova znanja i vještine.
Projekt vrijedan 1.389.434,08 kuna provodi se od siječnja 2019. godine, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Uz Udrugu slijepih Međimurske županije kao nositelja projekta, partneri na projektu su Udruga slijepih Zagreb i Udruga slijepih SMŽ Sisak.
Zahvaljujući projektu, nezaposlene slijepe i slabovidne osobe završit će verificirane programe i radionice prilagođene individualnim potrebama ciljane skupine te će kroz projekt steći stručna znanja, vještine i kvalifikacije koje će pridonijeti zapošljavanju.
Projektom će se provoditi edukacija predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb kako bi učinkovito mogli odgovoriti na potrebe slijepih i slabovidnih osoba koje traže posao. Završni dio edukacije obuhvaća sastanke između predstavnika slijepih i slabovidnih osoba u svrhu upoznavanja s njihovim potrebama i situacijama s kojima se susreću te promicanja socijalne uključenosti na tržištu rada u Hrvatskoj.
Slijepim i slabovidnim osobama nedostaje poslovne komunikacije, neverbalne komunikacije, vještine potrebne za traženje zaposlenja, rad na računalu te upravljanje vlastitim vještinama kako bi mogli biti konkurentni za zapošljavanje. Krajnji cilj projekta je da stručnjaci iz socijalnog sektora kroz projektne aktivnosti poboljšaju svoje metode rada s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama kako bi bili bolja potpora pri zapošljavanju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content