Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pogledajte video o proširenju TICM-a

Datum objave: 5. listopada 2020.

Ušli smo u posljednji mjesec provedbe projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije u okviru kojeg su prošireni kapaciteti poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM). U 34 ureda, od kojih je 16 u potkrovlju zgrade TICM1, a 18 u novoj zgradi TICM3, smjestilo se 25 mikro poduzeća. Coworking ured i zajednički prostori svakodnevno se koriste, a počela su se održavati i prva događanja u novoj sobi za sastanke i informatičkoj učionici. Projekt je uspješno riješio problem zbog kojeg je i iniciran, omogućivši pritom poduzetnicima koji svoje poslove žele voditi iz TICM-ovog poduzetničkog inkubatora da to i ostvare.
Proces rekonstrukcije i opremanja novih prostora TICM-a bio je dug i izazovan, što je karakteristično za većinu infrastrukturnih projekata. Članovi projektnog tima iz TICM-a, Međimurske županije i Javne ustanove REDEA-e neprestano su surađivali s projektantima, nadzornim inženjerima, izvođačima i podizvođačima radova te brojnim dobavljačima kako bi sve projektne nabave roba, usluga i radova bile u skladu s vremenskim i financijskim ograničenjima i potrebama krajnjih korisnika. S obzirom da su novi prostori poduzetničkog inkubatora vrhunski opremljeni, ugodno uređeni i, što je najvažnije, u potpunosti iskorišteni,  možemo reći da se trud isplatio.
Za one koji žele saznati nešto više o samom projektu, razlozima njegovog pokretanja i vidjeti kadrove iz procesa obnove zgrade TICM3 pripremili smo promotivni video koji dokumentira ključne faze u provedbi projekta. Osim usporedbe zgrada prije, tijekom i nakon dovršetka radova i kadrova opremanja namještajem, kamerom su zabilježeni i trenuci potpisivanja ugovora o nabavi, razgleda novih prostora te završnog projektnog događanja održanog u rujnu 2020. godine. Video je rezultat suradnje s poduzećem Reci Da d.o.o., koje je redovito pratilo napredak projekta. Snimateljski posao im je bio olakšan jer im se ured nalazi u neposrednoj blizini objekata koji su se rekonstruirali – u zgradi TICM2.
Video je dostupan na službenom YouTube kanalu TICM-a, a više informacija o samom projektu možete potražiti u projektnoj sekciji na stranici www.ticm.hr.


Projekt Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content