Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera Civilne zaštite Međimurske županije 5. listopada 2020. – epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji stabilna

Datum objave: 5. listopada 2020.

U protekla 24 sata 2 su nova pozitivna slučaja COVID 19 virusa. Jedan je slučaj osobe testirane u ZZJZ Međimurske županije, a drugi je slučaj osobe testirane u Zagrebu gdje privremeno radi i boravi, ali ima prebivalište u Međimurskoj županiji.
Danas do 11 sati, uzeto je  167 uzorka, od čega je 1 nalaz pozitivan, a 166 nalaza je u obradi. Do sada je testirano 7654 osoba.
Trenutno je 61 aktivni slučaj (10 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 4 osobe sa svadbene svečanosti, 3 osobe kontakti s oboljelim koji su prisustvovali svadbi (sekundarni i  tercijarni slučajevi ), 41 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ, 2 osobe se administrativno vode pod našu Županiju – imaju regulirano prebivalište na području naše Županije, a zarazile su i borave izvan MŽ). 
U samoizolaciji se nalazi 381 osoba (oboljeli i njihovi kontakti).
Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno poštivanje svih propisanih mjera, budući da s dolaskom hladnijeg vremena sve više boravimo u zatvorenim prostorima.
Posebno se apelira na korisnike javnog prijevoza (vlaka i autobusa) na nošenje zaštitnih maski te održavanje propisane fizičke distance.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content