Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera Civilne zaštite Međimurske županije 2. listopada 2020. – epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji stabilna

Datum objave: 2. listopada 2020.

Od jučer uzetih, neobrađenih 69 uzorka testiranih u ZZJZ Međimurske županije 4 nalaza je pozitivno, a ostalih 65 je negativno.
Danas do 11 sati, uzeto je  139 uzorka, od čega je 47 nalaza negativno, a 92 nalaza su u obradi. Do sada je testirano 7169 osoba.
I dalje je 49 aktivnih slučajeva bolesti, budući su četiri osobe oporavljene (9 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 6 osoba sa svadbene svečanosti, 6 osoba kontakt sa oboljelim koji su prisustvovali svadbi, 25 osoba koje su kontakti sa ranije potvrđenim, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ, 2 osobe se samo administrativno vode, ali su se zarazile i borave izvan Međimurske županije).
U samoizolaciji se nalazi 569 osoba (oboljeli i njihovi kontakti) što je čak 84 osobe manje nego jučer.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno poštivanje svih propisanih mjera, budući da s dolaskom hladnijeg vremena sve više boravimo u zatvorenim prostorima.
Posebno se apelira na korisnike javnog prijevoza (vlaka i autobusa) na nošenje zaštitnih maski te održavanje propisane fizičke distance.
Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji je stabilna. Nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvija se nesmetano, a do danas nije zabilježen prodor virusa u zdravstveni i socijalni sustav.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content