Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sandra Herman 1. listopada preuzima dužnost državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta

Datum objave: 30. rujna 2020.

zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske te nakon 7 godina obnašanja funkcije zamjenice, od 1. listopada 2020. godine preuzima novu dužnost. Tim je povodom u Međimurskoj županiji održana konferencija za medije tijekom koje se Herman osvrnula na svoj dosadašnji profesionalni put, ali i na nove ciljeve kojima će se posvetiti.
Drago mi je što djelatnici Međimurske županije svoja stečena iskustva mogu primjenjivati u budućim životnim i poslovnim izazovima, a trenuci poput ovog, sastavni su dio života svakog čovjeka koji teži boljem i koji iza sebe ima rezultate. Sandra nastavlja niz uspješnih Međimuraca koji svoj put grade na nekoj od funkcija u izvršnoj vlasti. Kao što je svoju funkciju zamjenice obavljala vrlo predano, odgovorno i s rezultatima koji se mogu vidjeti u svakom kutku Međimurja, siguran sam da će i novi posao obavljati jednako profesionalno i kvalitetno te da će ovu priliku iskoristiti da se bori i brani boje i interese Međimurja.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec pritom se zahvalivši na dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji koja će se nastaviti i dalje.
Sandra Herman je u razdoblju od 2005. do 2009. godine bila članica Poglavarstva Međimurske županije u kojem je vodila resore turizma i kulture. U razdoblju od 2007. do 2009. godine obnašala je dužnost predsjednice Turističke zajednice Međimurske županije, a od 2009. do 2013. godine bila je ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec. Na lokalnim izborima 2013. godine izabrana je za zamjenicu župana Međimurske županije. Uspješno odrađen mandat potvrđen je na lokalnim izborima 2017. godine kada je izabrana za zamjenicu župana u svom drugom mandatu na toj dužnosti.
S obzirom na to da preuzimanjem nove dužnosti automatizmom prestaje njena funkcija zamjenice župana Međimurske županije, mjesto zamjenika neće se popunjavati do sljedećih lokalnih izbora. Na odličnoj suradnji zahvalio joj je i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je istaknuo kako je, iako tužan zbog odlaska kolegice, sretan što će Međimurje dobiti odličnu ambasadoricu na nacionalnoj razini te stručnu i kvalitetnu osobu u izvršnoj vlasti.
Nakon 15 godina kako traje poveznica s Međimurskom županijom, nakon svih  uspješno odrađenih projekata, usavršavanja i bogatog iskustva koje sam najviše stekla od ljudi na terenu, odlazim s ciljem jačeg poticanja kontinentalnog turizma koji je dugo zanemarivan. Pandemija koronavirusa ukazala je na važnost ruralnih područja koja su bogata prirodnim ljepotama, gastronomijom, kulturom i tradicijskom baštinom. Upravo je naše Međimurje prepoznato kao jedna od najkvalitetnijih destinacija kontinentalnog turizma te ću se i na novoj funkciji najviše posvetiti razvoju i promociji kontinentalnog turizma.“, naglasila je Sandra Herman zahvalivši svim Međimurcima i Međimurkama na dosadašnjoj podršci.
Preuzimanjem nove dužnosti bit će najviše rangirani predstavnik Međimurske županije u Vladi Republike Hrvatske, a župan Posavec je na kraju kazao kako je uvjeren da će se i dalje s Međimurjem u srcu boriti i zalagati za svoj kraj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content