Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na svečanoj akademiji povodom Dana policije nagrađeni najuspješniji policajci

Datum objave: 25. rujna 2020.

Povodom obilježavanja Dana policije i njihova zaštitnika Svetog Mihovila, Policijska uprava Međimurska, u petak 25. Rujna, održala je svečanu akademiju. Obilježavanje Dana policije započelo je u župnoj crkvi svetog Nikole Biskupa u Čakovcu gdje je služena sv. misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske policajce i branitelje, nakon čega su pripadnici policijske postaje kod centralnog križa na gradskom groblju u Mihovljanu položili vijence i zapalili svijeće za svoje pokojne kolege.
Svečanu akademiju svojim su dolaskom uveličali ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak,  kapelan za policijsku upravu međimursku Vjekoslav Vidaček te gvardijan župne crkve svetog Nikole Biskupa Josip Župan, uz predstavnike pravosudnih institucija, javnih poduzeća te obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika.
Načelnik policijske uprave Međimurske Ivan Sokač, prezentirao je rad Policijske uprave osvrnuvši se na zahtjevne zadaće i događaje u protekloj godini na području Međimurske županije, a koje su policijski službenici uspješno savladali. Istaknuo je kako je PU Međimurska jedna od vodećih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj kada je riječ o osmišljavanju i provođenju preventivnih mjera,  istaknuvši neke od značajnijih projekta: Coolijadu, Mobilne preventivne centre policije, vozila za video nadzor i  Zajedno do veće sigurnosti.  Tijekom ove godine kampanjom „Manje oružja, manje tragedija“ u Međimurskoj županiji predano je više od 70 komada raznog oružja te više od 16 000 komada streljiva.
Načelnik Sokač je objavio imena nagrađenih djelatnika MUP-a, za izvedenu akciju i doprinos zaštiti života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osobe ili zaštiti imovine. Dobitnici nagrada iz Odjela za obradu kriminaliteta su Nikola Zadravec, Davor Špoljar, Nikola Kontrec, Denis Horvat i Josip Jalšovec, iz Operativno-komunikacijskog centra policije Kristijan Vincek,  Policijske postaje Čakovec Manuel Vugrinec, Mario Fundak i Karlo Ivanović, iz Postaje prometne policije Čakovec Kristijan Trupković, Mihael Kocijan, Karmen Tomašić, Miljenko Zorković i Marko Farkaš, iz Policijske postaje Prelog Tomislav Grubić, Vedran Baranašić, Marinko Orsag, Dejan Kočiš i Ljubomir Levačić a iz interventne jedinice Policijske uprave međimurske Goran Sokač, Miroslav Lovrek, Dino Kolar i Nenad Veselko.
Zbog poštivanja epidemioloških mjera nagrade će biti naknadno dodijeljene.
Na Svečanoj akademiji dodijeljeni su službeni amblemi pripadnicima Ekipe za posebne zadaće, ustrojene unutar Interventne jedinice policije, a čini je osmero pripadnika. Kandidati su morali zadovoljiti kriterije iz područja gađanja, funkcionalno-motoričkih sposobnosti te poznavanja zakonskih propisa. Pripadnici Ekipe za posebne zadaće obavljaju poslove iz djelokruga rada interventne policije po načelu „Prvi među jednakima“, a koriste se na pozicijama gdje se očekuje glavnina otpora, najveća opasnost ili ugroza, prilikom izvršenja zadaće na mjestima i u vrijeme kada se očekuje eskaliranje sigurnosne prijetnje. Pripadnost Ekipi za posebne zadaće temelji se na načelu dobrovoljnosti.
Prigodne čestitke povodom Dana policije uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalivši rad Policijske uprave međimurske te istaknuo kako ni jedna zadaća povjerena policiji nije jednostavna, stoga je svaki uspjeh značajan i hvale vrijedan. „Uspješan policajac je samopouzdan, samosvjestan, pošten i izaziva reakciju zadovoljstva građana. PU Međimurska kontinuirano povećava razinu efikasnosti i uspješnosti rada što je zasluga dobre organizacije i uspješnih pojedinaca“.
Prigodnim govorima čestitke za dobre rezultate istaknuli su saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač istaknuvši zahtjevnost i specifičnost policijskog posla, te ministar Darko Horvat rekavši kako su napori Vlade Republike Hrvatske usmjereni u poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova.
Do kraja 2020.godine završit će se obnova zgrade Policijske uprave Međimurske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content