Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 24.9.2020.

Datum objave: 24. rujna 2020.

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6 312  osoba. Od jučer neobrađenih 113 uzetih uzoraka, 5 nalaza je pozitivno, a 108  nalaza je negativno.
Danas do 11 sati,  testirano je 106 osoba, 16 nalaza je negativno,  ostalih 90 je u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 708 osoba.
Trenutno je 54 aktivna slučaja - 9 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, 9 osoba je kontakt sa oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 13 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 2 osobe koje su se vratile sa ljetovanja, 2 osobe strani državljani koji rade na području MŽ i 2 osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.
Epidemiološka situacija je stabilna. Četiri osobe su oporavljene, a novopozitivne osobe su kontakti oboljelih koji su prisustvovali svadbi i testirani su iz samoizolacije.
Stožer apelira na dosljedno poštivanje mjera naročito kod organizacije događaja na kojima je planiran veći broj ljudi, svadbenih i drugih obiteljskih svečanosti  s naglaskom na broj osoba, održavanje fizičke distance te održavanje higijene ruku.
Odgovornim ponašanjem štitimo svoje i zdravlje ljudi s kojima smo u kontaktu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content