Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Djelatnost sanitetskog prijevoza dobiva nove prostore s ciljem pružanja još kvalitetnije zdravstvene usluge

Datum objave: 24. rujna 2020.

Krenula je još jedna investicija koja će pridonijeti unapređenju kvalitete medicinskih usluga na području Međimurske županije. Riječ je o rekonstrukciji i uređenju prostora za djelatnost sanitetskog prijevoza kojom će biti podignuta kvaliteta usluge sanitetskog prijevoza te na taj način olakšano pacijenatima kojima je taj prijevoz nužan. Sanitetsku djelatnost u Međimurskoj županiji obavlja 8 timova, a godišnje prevezu više od 25 000 pacijenata.
Revitalizacijom dijela Paviljona 2 bit će podignut standard pružanja medicinskih usluga pacijentima, ali i olakšan rad djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. U veljači 2020. Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, uz suglasnost osnivača Međimurske županije i u dogovoru s Domom zdravlja donijelo je odluku o proširenju djelatnosti zavoda za Hitnu medicinu i to djelatnošću sanitetskog prijevoza. Odluka  o rekonstrukciji i uređenju prostora usvojena je iz organizacijskih i racionalnih razloga, kazala je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, dodavši kako će rekonstrukcijom podruma, prizemlja i prvog kata Paviljona 2 biti obuhvaćeno unutarnje uređenje i opremanje prostora koji će upotrebljavati za potrebe djelatnosti sanitetskog prijevoza i uprave zgrade.  Uređenjem će se postići veća iskoristivost i racionalnost te energetska učinkovitost, pacijentima će se osigurati odgovarajući prostori, a djelatnicima sanitetskog prijevoza prikladni uvjeti za rad.
Vrijednost investicije je 1.613.291,63 kn, a rok izvršenja radova koji započinju 1. listopada 2020. godine je 60 dana. Izvođač radova je tvrtka TEAM građenje d.o.o. Čakovec čiji je direktor Igor Hoblaj pojasnio kako će biti odrađeni obrtnički, bravarski, keramičarski, montažni te strojarski radovi, a sam posao je vrlo izazovan zbog činjenice da Paviljon 2 dijeli ulaz sa Županijskom bolnicom Čakovec. Istaknuo je kako će se prilikom obavljanja radova pridržavati svih epidemioloških mjera i preporuka.
Zavod za Hitnu medicinu Međimurske županije pokriva više od 112 000 stanovnika te ima odlično uspostavljenu mrežu pružanja hitne medicinske usluge u cijelom Međimurju. Uspostavljeni su timovi hitne medicinske pomoći u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi za koje Međimurska županija izdvaja gotovo 700.000 kuna godišnje. Dio je to ulaganja u jedinstveni način sustava zdravstvene zaštite u Međimurju kojim se nastoji pacijentima pružiti brži i efikasniji hitan prijevoz. „Svjesni smo da je u zdravstvenom sustavu brzina ključna i spašava živote. Ovom organizacijom Zavoda za hitnu medicinu imat ćemo kvalitetniji sanitetski prijevoz te pacijentima omogućiti bolju i kvalitetniju uslugu. Nastavit ćemo s ulaganjima u zdravstveni sustav, a sljedeći korak je  rekonstrukcija pristupne ceste i Paviljona 1.“ – zaključio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content