Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 23.9.2020. - Četiri osobe oporavljene i tri novopozitivne

Datum objave: 23. rujna 2020.

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6 206  osoba. Od jučer neobrađenih uzetih uzoraka  svih 89 nalaza je negativno, a tri nalaza su pozitivna. Danas do 11 sati,  testirano je 187 osoba, 74 nalaza je negativno,  ostalih 113 je u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 674 osobe.
Trenutno je 53 aktivna slučaja - 10 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, 5 osoba je kontakt sa oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 14 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 2 osobe koje su se vratile sa ljetovanja, 3 osobe strani državljani koji rade na području MŽ i 2 osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.
Epidemiološka situacije se stabilizirala, ali Stožer apelira na dosljedno poštivanje mjera naročito kod organizacije svadbenih i drugih obiteljskih svečanosti  s naglaskom na broj osoba, održavanje fizičke distance te održavanje higijene ruku.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content