Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan Općine Vratišinec

Datum objave: 15. rujna 2020.

Povodom Dana Općine Vratišinec, 14.rujna, na župni blagdan Uzvišenja Sv. Križa u domu kulture „Dr. Vinko Žganec“ održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Svetog Križa u Vratišincu, a svojim dolaskom svečanu sjednicu uveličali su zamjenik Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, direktor Međimurje plina Nenad Hranilović, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, direktor Murs-ekom Josip Sršan, ravnatelj osnovne škole Vratišinec Željko Maček te u ime PU Međimurske Miljenko Vrbanec.

Domaćini, predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec i načelnik Zdravko Mlinarić poželjeli su dobrodošlicu gostima te istaknuli kako je 2020. godina svima bila drugačija, burna i izazovnija, no unatoč tome u njihovoj Općini realizirani su brojni projekti, pa je tako obnovljena sportska infrastruktura nogometnog igrališta u Gornjem Kraljevcu, adaptirani su prostori nogometnog kluba u Vratišincu, obnovljena su i izgrađena dječja igrališta, uređen je okoliš vrtića, obnovljena je mrtvačnica i započeli su radovi na izgradnji kanalizacije. 

Predstavili su nove projekte i planove pa tako u budućem razdoblju planiraju izgraditi novi dječji vrtić. Ishodili su projektnu dokumentaciju za Most Brodec, a građevinsku dozvolu imaju i za izgradnju sportske dvorane za koju trenutno u općinskom proračunu nemaju dovoljno sredstava pa će navedeni projekt aplicirati na natječaje EU.

Načelnik Mlinarić najavio je kako će po prvi puta srednjoškolci s područja općine Vratišinec primiti jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 300 kuna, a prigodno su uručena javna priznanja Općine Vratišinec. Pohvalnicu Općine Vratišinec povodom obilježavanja 50. obljetnice rada i postojanja primilo je Kulturno umjetničko društvo Dr. Vinko Žganec Vratišinec, a Pohvalnicu Općine Vratišinec povodom obilježavanja 60. obljetnice rada i postojanja primio je Rukometni klub Sokol Vratišinec.

Nakon svečane sjednice, program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u Remisu gdje je župnik Pavao Mesarić blagoslovio novo križno drvo posvećeno Kristu raspetom i hrvatskom svecu Leopoldu Bogdanu Mandiću, a članice KUU Društva žena Gornji Mihaljevec održale kratki program.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content