Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana početna konferencija projekta "Uz tebe sam", udruge slijepih Međimurske županije

Datum objave: 11. rujna 2020.

Udruga slijepih Međimurske županije danas je u zgradi Scheier predstavila još jedan projekt kojeg provodi s ciljem osnaživanja i unapređivanja radnih potencijala teško zapošljivih žena, omogućavanjem pristupa tržištu rada i širenju spektra pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe na području Međimurske županije. Riječ  je od projektu „Uz tebe sam“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Temeljem trajnog poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, ukupna vrijednost projekta je više od pola milijuna kuna.
Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a bit će zaposleno šest žena koje će pružati pomoć tridesetišestoro slijepih i slabovidnih osoba. Pomoć se sastoji u vidu pružanja pomoći u kući, dostavi namirnica, šetnji, druženju te provođenju raznih aktivnosti.
Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar te kao partneri na projektu  Blaženka Dasović iz Zavoda za zapošljavanje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Zamuda.
Voditeljica projekta Maja Bedeniković predstavila je projekt te naglasila kako će projekt rezultirati osnaživanjem i zapošljavanjem žena pripadnica ciljane skupine te će imati pozitivne učinke na njihovo mentalno zdravlje na način da će žene po završetku provedbe projekta imati povećano samopouzdanje i motivaciju, osjećaj sigurnosti i ekonomske stabilnosti. „Glavni cilj nam je učvrstiti i zaposliti teško zapošljive žene u lokalnoj zajednici, unaprijediti zdravlje i zadovoljstvo korisnika, a završni efekt bit će uočljiv na financijskom i vremenskom rasterećenju obitelji krajnjih korisnika“ istaknula je.
U kratkom obraćanju župan Posavec dao je podršku ovom projektu koji se bavi tržištem rada, ali je ujedno iskorak u kvalitetnom iskorištavanju vremena na plemeniti način. Pohvalio je udrugu čiji su članovi u ova izazovna vremena vrijedni svakog poštovanja i divljenja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content