Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana početna konferencija projekta "Uz tebe sam", udruge slijepih Međimurske županije

Datum objave: 11. rujna 2020.

Udruga slijepih Međimurske županije danas je u zgradi Scheier predstavila još jedan projekt kojeg provodi s ciljem osnaživanja i unapređivanja radnih potencijala teško zapošljivih žena, omogućavanjem pristupa tržištu rada i širenju spektra pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe na području Međimurske županije. Riječ  je od projektu „Uz tebe sam“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Temeljem trajnog poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, ukupna vrijednost projekta je više od pola milijuna kuna.
Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a bit će zaposleno šest žena koje će pružati pomoć tridesetišestoro slijepih i slabovidnih osoba. Pomoć se sastoji u vidu pružanja pomoći u kući, dostavi namirnica, šetnji, druženju te provođenju raznih aktivnosti.
Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar te kao partneri na projektu  Blaženka Dasović iz Zavoda za zapošljavanje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Zamuda.
Voditeljica projekta Maja Bedeniković predstavila je projekt te naglasila kako će projekt rezultirati osnaživanjem i zapošljavanjem žena pripadnica ciljane skupine te će imati pozitivne učinke na njihovo mentalno zdravlje na način da će žene po završetku provedbe projekta imati povećano samopouzdanje i motivaciju, osjećaj sigurnosti i ekonomske stabilnosti. „Glavni cilj nam je učvrstiti i zaposliti teško zapošljive žene u lokalnoj zajednici, unaprijediti zdravlje i zadovoljstvo korisnika, a završni efekt bit će uočljiv na financijskom i vremenskom rasterećenju obitelji krajnjih korisnika“ istaknula je.
U kratkom obraćanju župan Posavec dao je podršku ovom projektu koji se bavi tržištem rada, ali je ujedno iskorak u kvalitetnom iskorištavanju vremena na plemeniti način. Pohvalio je udrugu čiji su članovi u ova izazovna vremena vrijedni svakog poštovanja i divljenja.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content