Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska popevka dio 55. Vinkovačkih jeseni

Datum objave: 2. rujna 2020.

Ansambl HKUU-a „Zajednice Međimurske županije“ prezentirat će našu županiju u prilagođenom programu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Međimurski čuvari i čuvarice kulturne baštine, članovi 10 KUD-ova s područja Međimurja, predstavili su se s nekoliko međimurskih popevki kroz videorazglednicu koja će biti prikazana kao dio programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni.
Pandemija koronavirusa ne dopušta održavanje brojnih događaja koje smo s nestrpljenjem čekali, pa snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni od 27. kolovoza do 4. rujna posjećuje sve KUD-ove koji su trebali doći na ovogodišnje Vinkovačke jeseni i snima kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu. Kako bi u videorazglednici bilo prikazano najbolje iz Međimurja, uz organizacijsku ekipu Vinkovačkih jeseni, u snimanje su se uključili predsjednik Zajednice HKUD-a Međimurske županije i predsjednik UO Hrvatskog sabora kulture Dejan Buvač, kao i predsjednik Kulturno-umjetničke udruge Veseli Međimurci Čakovec Nikola Kotur. „Vinkovačke jeseni čuvaju tradiciju i povijest te ih to povezuje s Međimurjem koje itekako brine o svojoj baštini. Ansambl sastavljen od članova međimurskih KUD-ova dio je zajednice koju čini preko 70 kulturno-umjetničkih udruga i društava koja pažljivo skrbe o našoj međimurskoj popevki, običajima i kulturi.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je podržao snimanje videorazglednice zajedno s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content