Međimurje Europska regija sporta za 2022.
4.8 °C
1034.0 hPa
49 %

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 31. kolovoza 2020. – U Međimurju danas nema novopozitivnih, još 4 osobe oporavile se od COVID 19 virusa

Datum objave: 31. kolovoza 2020.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvještava javnost da su nalazi svih jučer uzetih uzoraka negativni.  Danas je testirano 145 osoba i nalazi su u obradi.  U Međimurskoj županiji od izbijanja epidemije COVID 19 virusa testirano je ukupno 3704 osobe.
Od 26 aktivnih slučajeva 8 se vratilo s ljetovanja, 5 osoba koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, ali su s boravištem izvan Međimurja, 2 osobe koje su kontakti potvrđenih slučajeva, 7 osoba koje su se vratile iz hodočašća, 3 osobe koje su radnici u inozemstvu i 1 osoba sa nepoznatom epidemiološkom anamnezom. U samoizolaciji se nalazi 254 osoba (oboljeli i njihovi kontakti).
Bez obzira što je epidemiološka situacija, komparirajući je s brojem pozitivnih i oboljelih u Republici Hrvatskoj i susjednim županijama povoljna, Stožer civilne zaštite Međimurske županije od 29.kolovoza 2020. zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije davat će preporuke za održavanje manifestacija na kojima nije moguće u cijelosti kontrolirati provođenje važećih epidemioloških mjera.
 
Nema zabrana, već se sve priredbe, festivali i druge manifestacije mogu održavati uz preporuke i upute Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.
 
Od početka epidemije COVID 19 virusa u Hrvatskoj, Međimurska županija je kontinuirano imala najmanji broj oboljelih te je do 24.7.2020. u razdoblju od gotovo dva mjeseca bila i jedna od rijetkih županija bez pozitivnih na COVID 19 virus.
Otvaranjem granica te povratkom ljudi s ljetovanja, bio je očekivan i određeni broj novopozitivnih osoba na COVID 19 virus. Stožer je kao i ZZJZ Međimurske županije bio spreman te je još u lipnju naručen novi dijagnostički uređaj kojim se sva testiranja obavljaju u Međimurju.
Za dobre rezultate zaslužni su svi u sustavu, a poglavito građani koji su se od početka epidemije dosljedno pridržavali svih propisanih mjera.
 
Zadaća Stožera i županijske vlasti je osigurati uvjete kako bi se i u novonastalim okolnostima život na svim područjima nesmetano odvijao. Situacija se prati na dnevnoj razini, procjenjuju se potencijalna žarišta, a takav pristup je do sada rezultirao da nije bilo proboja virusa u zdravstveni, niti sustav socijalne skrbi. Epidemiolozi su radili gotovo danonoćno, poglavito na obuhvatu kontakata pozitivnih osoba što je često vrlo složen posao, no i on je u Međimurskoj županiji vrhunski odrađen te je spriječeno daljnje širenje virusa i nije došlo do lokalne transmisije.
 
Budući za tjedan dana počinje nova nastavna godina, razgovara se sa svim ravnateljima i traže se rješenja kako bi se osigurala maksimalna zaštita učenika i prosvjetnih djelatnika te nesmetano odvijanje nastave.
Kako dolazi i jesen, odnosno povećana je mogućnost i drugih virusnih oboljenja, važno je prihvatiti činjenicu da će se povećati i vjerojatnost prijenosa infekcije, čemu se treba prilagoditi budući smo svjedoci da virus i u ljetnim mjesecima nije izgubio zaraznost i da se relativno lako širi.  Posebna pozornost bit će usmjerena na stariju populaciju i kronične bolesnike kod kojih je mogućnost komplikacija znatno veća.
 
Stožer civilne zaštite Međimurske županije i sve službe su spremne odgovoriti svim izazovima kao i posljednjih šest mjeseci, no i dalje poziva građane da svojim odgovornim ponašanjem pridonesu sprječavanju širenja virusa, prilagode se životu s virusom, poglavito održavanju osobne higijene ruku i držanju propisane distance što se do sada pokazalo kao efikasna mjera.

POZIV na uvid ELABORAT GOSPODARENJA OTPADOM - AB METAL PROMET d.o.o. Belica
Međimurski vrtićanci i školarci imat će priliku od najranije dobi istraživati i promišljati o STEM-u kroz europski projekt vrijedan 3 milijuna kuna
PLAN UPISA u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 17. siječnja 2022.
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 16. siječnja 2022. - Danas u Međimurju 216 pozitivnih nalaza, tijekom vikenda cijepljeno 245 osoba
Posljednji ispraćaj dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i županijskog vijećnika Franje Bukala
Odavanjem počasti poginulim i nestalim braniteljima Međimurje obilježilo 30 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 15. siječnja 2022. - Danas cijepljenje bez najave do 13:30 sati u Zavodu za javno zdravstvo MŽ i trijaži Županijske bolnice Čakovec
Nove vesele učionice za početak drugog polugodišta u Osnovnoj školi Štrigova
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 14. siječnja 2022. - Sutra cijepljenje bez najave od 9 do 13:30 sati u Zavodu za javno zdravstvo MŽ i trijaži Županijske bolnice Čakovec
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content