Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za 27.8.2020. – Međimurje i dalje s 29 pozitivnih na COVID 19 virus

Datum objave: 27. kolovoza 2020.

Od jučer i prekjučer uzetih 144 uzorka, 142 nalaza su negativna i 2 su pozitivna. Od danas uzetih 111 uzoraka 1 nalaz je pozitivan, a 110 je u obradi. Tri su osobe izišle iz samoizolacije, a tri su novopozitivne te je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Do sada ukupno testirano 3 321 osoba.
U Međimurskoj županiji je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Njih 19 se vratilo s ljetovanja,3 osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u RH, te još 3 osobe koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji ali su s boravištem izvan županije, 1 osoba koja je kontakt potvrđenog slučaj, te 2 osobe koje su se vratile s hodočašća i 1 osoba koja je radnik u inozemstvu - tjedni migrant.
U samoizolaciji se nalazi 217 osoba (oboljeli i njihovi kontakti), odnosno 13 manje nego jučer.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je općinskim i gradskim stožerima preporuke za odgodu manifestacija
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj i susjednim županijama, početak nastavne godine, Stožer civilne zaštite Međimurske županije manifestacije na kojima se okuplja veći broj osoba, smatra visoko rizičnima kada je riječ o pojavi i širenju COVID-19 virusa. S ciljem očuvanja zdravlja stanovništva, odnosno sprječavanja širenja virusa Stožer CZ MŽ do daljnjega preporuča odgodu svih planiranih manifestacija na kojima se okuplja veći broj osoba i koje nije moguće nadzirati, tj. kod kojih nije moguće provoditi nadzor u smislu kontrole provođenja svih propisanih epidemioloških mjera i evidentiranja prisutnih osoba na istima (npr. prošćenja, sajmovi, koncerti na otvorenom, zabavni parkovi i dr.).
Stožer civilne zaštite s nadležnim upravnim odjelom razmatra i donesene mjere HZJZ i Ministarstva obrazovanja i znanosti  vezane za početak nove nastavne godine te ih prilagoditi uvjetima u međimurskim predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.
S obzirom na situaciju, povratak s ljetovanja, početak nove nastavne godine, Stožer CZ Međimurske županije i nadalje poziva građane na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjera HZJZ.
 
Odluka Stožera Civilne Zaštite Republike Hrvatske:
https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka-organizacija%20okupljanja.pdf
 
 
Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_i_preporuke_za_okupljanja_10_07.pdf
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_amaterskih_kulturno_umjetnickih_izvedbi_kulturnih_programa_i_manifestacija.pdf
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_kulturni-programi_i_izvedbe_23_07.pdf

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content