Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 16. natjecanje orača Međimurske županije – Nikola Perko i Bruno Čerjavić najbolji međimurski orači

Datum objave: 22. kolovoza 2020.

U organizaciji Udruge orača Međimurja, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, u subotu, 22. kolovoza 2020. godine održano je 16. natjecanje orača Međimurske županije.
U dvije kategorije natjecalo se 12 orača: David Hajdinjak, Đuro Maček, Nikola Perko, Dragutin Kacun, Luka Perko, Dino Vuk, Ivan Novak i Jurica Trstenjak u kategoriji ravnjaci te Bruno Čerjavić, Marijan Kolarić, Jura Jalušić i Bernard Matijević u kategoriji premetnjaci.
"Unatoč tome što je državno natjecanje orača ove godine odgođeno, željeli smo našim oračima dati priliku da se što bolje pripreme za natjecanja iduće godine te smo uz Koprivničko-križevačku, jedina županija koja je ove godine održala županijsko natjecanje orača.", kazao je tajnik Udruge orača Međimurja i organizator natjecanja Stjepan Pokrivač istaknuvši da mu je drago što su se na natjecanje prijavili pretežito mladi orači.
Četvero iskusnih sudaca iz Koprivničko-križevačke županije, Darko Novotni, Zoran Radiček, Mladen Crnčić i Saša Višak ocjenjivalo je naše orače, a titulu najboljih ponijeli su Nikola Perko u kategoriji ravnjaci i Bruno Čerjavić u kategoriji premetnjaci. Otvorenju natjecanja nazočio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je pohvalio trud članova Udruge orača Međimurja pod vodstvom predsjednika Josipa Kolarića, zahvaljujući kojima je natjecanje provedeno besprijekorno. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content