Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dok nema nastave, nastavlja se s obnovom školskih zgrada i učionica – Graditeljska škola poprima nov izgled

Datum objave: 7. kolovoza 2020.

Nastavna godina odavno je završila, no iako su učenici na zasluženom ljetnom odmoru, u Međimurskoj županiji tijekom ljetne stanke traje obnova osnovnih i srednjih škola. Pored energetske obnove koja se provodi na zgradama osnovnih škola u Donjoj Dubravi, Hodošanu, Draškovcu i Goričanu u tijeku je i energetska obnova zgrade Graditeljske škole u Čakovcu koja polako poprima nov izgled.
U školi sa 600-tinjak učenika koji se školuju u građevinskim, umjetničkim i grafičkim zanimanjima te u sektoru šumarstva, osobnih usluga i strojarstva, obavljaju se potrebni građevinski radovi zahvaljujući kojima će se postići ukupna godišnja ušteda energije potrebne za grijanje od čak 55%. Župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu Blaženkom Novak obišao je radove koji su započeli krajem travnja. Projekt vrijedan 7,9 milijuna kuna obuhvaća rekonstrukciju vanjske ovojnice i kotlovnice, kao i zamjenu postojeće rasvjete LED rasvjetom u svim učionicama i kabinetima.
Nakon što je u potpunosti obnovljena zgrada Učeničkog doma Graditeljske škole i školske radionice koje dijele Graditeljska i Tehnička škola Čakovec, u pripremi je i obnova kuhinje Učeničkog doma, čime će se zaokružiti ulaganje u ovu obrazovnu ustanovu.
Uz to, u pripremi je uređenje vanjskih sportskih terena za što kvalitetnije izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec.  Od završenih ulaganja u srednjim školama, napravljena je sanacija hangara i opremanje prostora za nabavu poljoprivredne skupine predmeta Gospodarske škole Čakovec, kupljena je nekretnina za potrebe dogradnje školske zgrade Srednje škole Prelog te su u tijeku pripremni radovi za Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu u Tehničkoj školi Čakovec.
Ulaganja ne nedostaje ni u osnovnim školama. U tijeku je sanacija parketa u učionicama i školskoj sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, u OŠ Sveti Martin na Muri rekonstruirat će se školska kuhinja, a u osnovnim školama u Hodošanu, Macincu, Orehovici, Štrigovi, Vratišincu, Kotoribi, Strahonincu i Podturnu bit će odrađene manje intervencije i sanacije. Redovno održavanje i radovi manjeg opsega odvijaju se u svim osnovnim i srednjim školama u Međimurskoj županiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content