Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren natječaj za Europsku zelenu prijestolnicu

Datum objave: 28. srpnja 2020.

Prestižna titula Europske zelene prijestolnice svake se godine dodjeljuje jednom od europskih gradova s više od 100.000 stanovnika zbog njegove predanosti okolišnoj, društvenoj i ekonomskoj održivosti. Također, u pripremi je i dodjela Europske nagrade zeleni list 2022. za manje gradove koji imaju između 20.000 i 99.999 stanovnika.
Europska komisija će dodijeliti nagradu u iznosu od 600.000 eura gradu koji će osvojiti titulu Europske zelene prijestolnice 2023. i 200.000 eura za najviše dva grada koja će osvojiti Europsku nagradu zeleni list 2022.
Titula Europske zelene prijestolnice donosi brojne koristi, uključujući veći fokus na ekološke projekte, povećani turizam i strana ulaganja, jačanje lokalne ekonomije i pomoć u stvaranju novih radnih mjesta. Pobjednički gradovi, kao i gradovi koji uđu u uži izbor imaju i pristup Europskoj mreži zelenog kapitala, koja im pruža podršku i platformu za razmjenu znanja i dobre prakse. Uz sve navedeno, prijašnji podnositelji zahtjeva smatraju da se  proces prijave pokazao korisnim u procjeni njihovog napretka i planova te uspoređivanjem s ostalim sudionicima.
Prijave se zatvaraju 28. listopada 2020. godine, a pravila natječaja i detaljnije informacije o ispunjavanju uvjeta te načinu prijave mogu se pronaći na poveznici https://www.egcaeglaportal.eu/.
Photocredit: ©Europska unija, ec.europa.eu

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content