Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec

Datum objave: 25. srpnja 2020.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec osobe započeli su u srpnju 2019. godine, a trenutno se u tijeku završni zidarsko-fasaderski radovi, toplinska izolacija vanjskih zidova i ličenje novoizvedenih spuštenih stropova kako bi zgrada Doma mogla zasjati u novom ruhu.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade iznosi 10 milijuna kuna sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, od čega se iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša sufinancira 5,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Na zgradi Doma za starije i nemoćne izvode se radovi na toplinskoj izolaciji stropa prema negrijanom tavanu, radi se na ugradnji ventilacije s povratom topline i sustava hlađenja u sobama korisnika te na popravcima žbuke nakon ugradnje nove PVC stolarije. Od obrtničkih radova u tijeku su radovi na RAL ugradnji preostale vanjske PVC stolarije i vanjske ALU bravarije te limarski radovi koji podrazumijevaju dobavu, izradu i montažu vanjskih limenih klupčica prozora i stijena, izvedbu limenog opšava i horizontalnog žlijeba za odvod vode s krovova mansarda. U pripremi je zamjena postojećih rasvjetnih tijela novom energetski učinkovitom LED rasvjetom i izvedba električnih instalacija strojarskih sustava.

Još jedan od brojnih investicijskih projekata Međimurske županije sufinanciranih europskim sredstvima ide svome kraju, a nakon dovršetka radova zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec prijeći će iz energetskog razreda D u energetski razred C sa značajno manjom potrošnjom toplinske energije, s ciljem da korisnici i djelatnici Doma imaju što kvalitetnije i ljepše uvjete boravka.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content