Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donja Dubrava skromno i dostojanstveno obilježava svoje Dane

Datum objave: 18. srpnja 2020.

Općina Donja Dubrava bogatim programom obilježava svoje dane vezane uz blagdan svete Margarete, zaštitnice tamošnje župe. Središnji događaj obilježavanja sjednica je Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koja se održala u Osnovnoj školi Donja Dubrava.
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Ribić poželjevši svima dobrodošlicu u Donju Dubravu te se osvrnuo na rad predstavničkog tijela u Donjoj Dubravi koje je ocijenio dinamičnim i izazovnim izrazivši zadovoljstvo podrškom kvalitetnom radu izvršne vlasti. Načelnik Općine Marijan Varga istaknuo je realizirane projekte i planove najavivši aktivnosti u tamošnjoj gospodarskoj zoni te ulaganja u kulturnu baštinu Donje Dubrave poput obnove Doma kulture, župne crkve te zaštitu prirodnih vrijednosti. Svečanoj sjednici nazočili su državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, načelnici susjednih općina te predstavnici javnih poduzeća.
Župan Posavec istaknuo je snažnu podršku kvalitetnim projektima na području Donje Dubrave koja su sufinancirana i iz županijskog proračuna, a najveća investicija je obnova Osnovne škole vrijedna 6.804.547,09 kn, od čega je većina sredstava povučena iz EU fondova dok je Županija osigurala 1.272.445,24 kuna vlastitog učešća. Time će se obnoviti vanjski dio zgrade, ugraditi toplinska izolacija, zamijeniti kompletna opća rasvjeta na objektu novim LED svjetiljkama, stolarija, pristupne rampe za osobe s invaliditetom te ugraditi novi sustav grijanja. "Uz ulaganja u digitalnu pismenost, pametne ploče, STEM ligu i Croatian Makers ligu u području robotike, ovo je najkonkretniji način ulaganja u mlade i obrazovanje što je budućnost Donje Dubrave i Međimurja.“ – istaknuo je Posavec.
Da je tome doista tako, Općina je posebno istaknula i nagradila učenike koji su svih osam razreda Osnovne škole prošli s odličnim uspjehom. To su Dajana Čmrlec, Fran Kolarić, Linda Horvat, Stipe PopovićNina Varga i Lovro Strbad.
Dani Općine prilika su da se zahvali najzaslužnijim poduzećima, udrugama i pojedincima pa su zahvalnice i plakate za 2020. godinu primili tvrtka Alfa car d.o.o. za doprinos gospodarstvu, Zaštitarsko ekološka Udruga Senjar – ZEUS za doprinos zaštiti okoliša i provođenje projekta „Vrata pažuta“, Udruga žena Donja Dubrava za 75. godišnjicu aktivnog djelovanja, Anđelko Lisjak za doprinos razvoju tenisa i košarke, Ivan Međimurec Đic za doprinos razvoju nogometa i Darko Varga za doprinos razvoju košarke.
U kulturnom programu nastupila je sopranistica svjetskog glasa Marija Vidović iz Donje Dubrave u pratnji Danijela Ota na klaviru te svog prvog učitelja Antuna Horvata na klarinetu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content