Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo u posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 16. srpnja 2020.

Međimurska županija jedna je od socijalno najosjetljivijih županija zahvaljujući brojnim projektima, izdvajanjima iz županijskog proračuna te brojnim udrugama i institucijama. Kvalitetan sustav prepoznao je i UNICEF, čija je predstojnica Ureda za Hrvatsku Regina M. Castillo sa suradnicima boravila u četvrtak, 16. srpnja 2020. godine u Međimurskoj županiji.
Nakon posjete Centru za socijalnu skrb Čakovec, u zgradi Međimurske županije održan je radni sastanak kojemu je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicama. „S namjerom da podržimo snagu Međimurske županije i dosadašnja pozitivna iskustva, oslanjajući se na postojeću infrastrukturu i stručnjake, Međimurje je najbolje mjesto da započnemo još jednu veliku i lijepu priču.“, kazala je predstojnica Castillo koja je predstavila rad i aktivnosti UNICEF-a te najavila nove programe i projekte u koje će biti uključena i Međimurska županija.
Planirane aktivnosti bile bi usmjerene prema jačanju sustava zaštite djece i pravovremenih intervencija s ciljem podrške obiteljima u riziku i roditeljstvu, uključivanju najranjivije djece u programe ranog odgoja i obrazovanja te osiguravanju usluga rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji. Fokus UNICEF-ovih programa je na razvoju rane intervencije, ulaganju u predškolski odgoj i obrazovanje, dostupnosti socijalnih usluga te edukaciji stručnjaka i roditelja.
Predstavljene aktivnosti podržao je župan Posavec koji je istaknuo da su svakom projektu koji pridonosi unapređenju sustava s ciljem davanja potpore najpotrebitijima, stvaranju uvjeta za bolju integraciju i obrazovanje te poticanju dobrobiti djece, vrata Međimurske županije širom otvorena. „Zahvaljujemo na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji kao i posljednjoj vrijednoj donaciji 450 paketa djeci predškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih obitelji. Međimurska županija sustavno ulaže u obrazovanje i socijalnu zaštitu posebice naših najmlađih stanovnika i iznimno mi je drago da smo prepoznati i od strane UNICEF-a te ćemo kao pouzdan i odgovoran partner sudjelovati i u svim budućim projektima.“
Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo uputila je poziv županu Posavcu da i ove godine sudjeluje u utrci „Mliječna staza“ koja će po prvi puta biti virtualna i nacionalna.
S ciljem unaprjeđenja uvjeta života djece s teškoćama i promoviranja društvene inkulzije, UNICEF će po četvrti put organizirati ovu humanitarnu utrku, po prvi puta uz pomoć mobilne aplikacije od 5. do 20. rujna 2020. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content