Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U protekla 24 sata u Međimurju su testirane 62 osobe, svi nalazi su negativni. Međimurje 22 dana bez novooboljelih osoba od virusa COVID 19

Datum objave: 14. srpnja 2020.

 
U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji testirane su 62 osobe te su svi nalazi negativni. Međimurje je 22 dan bez novooboljelih osoba od virusa COVID 19 te u ovom trenutku u Međimurskoj županiji samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu. Epidemiološka situacija u Međimurju u ovome trenutku je iznimno dobra i nema razloga za zabrinutost.
U ponedjeljak, 13. srpnja uvela se obveza nužnog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, a više detalja dostupno je na poveznici. Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kontroli cijena za zaštitne maske koje se mogu višekratno koristiti te je maksimalna preporučena cijena 12 kuna.
Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 te je temeljem Odluke otkazan ovogodišnji Forestland.
Za vrijeme pojave bolesti COVID -19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2 sva upravna tijela Međimurske županije nastavljaju obavljati svoj redovan posao i radne zadatke poštujući pritom sve upute Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content