Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje i sjever Hrvatske i dalje perjanice izvozno orijentiranog gospodarstva

Datum objave: 13. srpnja 2020.

U multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje danas je održan investicijski forum Lider invest Sjever Čakovec u organizaciji Poslovnog tjednika Lider, Međimurske županije i Tehnološko inovacijskog centra Međimurje –TICM.
Prije 4 godine redakcija Lidera je osmislila nagrade za proizvodne investicije posebno se fokusirajući na industriju i izvoz kao glavne i najzdravije pokretače hrvatskog rasta. Glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović istaknuo je:  „Svake godine uoči dodjele nagrada koja je u 10. mjesecu u Zagrebu, obiđemo najmanje 4 grada u Hrvatskoj. Ove godine predstavljanje naše akcije i investicijski forum održavamo u Čakovcu za cijelu regiju Sjever. Misija projekta je jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja, a koje će ujedno privući buduće ulagače/investitore te predstavljanje, praćenje i nagrađivanje proizvodnih investicija. Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma nastoji se poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvoriti raspravu o dosad pokrenutim projektima, a ujedno naš cilj je da nagradimo one poduzetnike koji su u protekle 3 godine napravili proizvodnu investiciju koja je krenula s proizvodnjom.
Međimurska županija ima veći izvoz od uvoza te je kao takva primjer dobre  prakse u Hrvatskoj. Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec prilikom današnjeg obraćanja rekao je: „Nažalost, ove godine djelujemo u vrlo neobičnim i izazovnim okolnostima.  Temeljem svega sa čime se naše gospodarstvo susrelo u prvom dijelu godine, Međimurska županija je među prvima predstavila gospodarske mjere i mjere pomoći građanima koje su definirane temeljem rebalansa proračuna. Iako je COVID 19 imao znatan utjecaj na naše gospodarstvo, naši sugrađani osmislili su nove proizvode, jače su se pozicionirali na tržištu, a ujedno bilježimo i porast broja novotovorenih obrta. Iskrene čestitke organizatorima ovog foruma, ali i svima koji svakodnevno uspješno sudjeluju u tržišnom natjecanju i kreiranju Hrvatskog gospodarstva.“
Na današnjem forumu svoje predavanje održala je Kristina Šrajbek s temom „FINA – Vaš partner u poslovanju“, a ujedno je održan i okrugli stol s temom „Stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja i financiranje ulaganja u Sjevernoj Hrvatskoj“. Sudionici okruglog stola bili su Miljenko Štefanić pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Mursko Središće, Sandra Polanec Marinović ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije – REDEA, Đuro Horvat generalni direktor Tehnix-a i Tin Bašić urednik Lider.media portala.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content